Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα σκαριά νέο project της Sani/Ikos σε 278 στρέμματα στη Χαλκιδική

Τι προβλέπει ο αρχικός σχεδιασμός για την αξιοποίηση της έκτασης που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το πολυτελές Sani Resort. Επενδυτικό πρόγραμμα άνω των 900 εκατ. ευρώ τρέχει ο όμιλος.

Στα σκαριά νέο project της Sani/Ikos σε 278 στρέμματα στη Χαλκιδική

Το σχέδιο για την αξιοποίηση του ακινήτου, που βρίσκεται στην περιοχή Σάνη της Χαλκιδικής και απέκτησε το Sani/Ikos Group μέσω της εταιρείας «Σάνη Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Εταιρεία Αναπτύξεως και Τουρισμού», επεξεργάζονται οι επιτελείς του ξενοδοχειακού ομίλου, ο οποίος προετοιμάζει το επόμενο επενδυτικό βήμα του στον χώρο του τουρισμού.

Μπορεί μέχρι στιγμής να μην υπάρχει σαφής σχεδιασμός για την εκμετάλλευση του ακινήτου που βρίσκεται στη θέση «Μετόχι Σταυρονικήτα», σε μικρή απόσταση από το πολυτελές Sani Resort, τη ναυαρχίδα του Sani/Ikos Group, ωστόσο, η αξιοποίηση της έκτασης συντείνει στην επέκταση των δραστηριοτήτων του ομίλου είτε με την ανάπτυξη ξενοδοχείου και άλλων υποδομών φιλοξενίας, είτε με τη δημιουργία αθλητικών ή άλλων βοηθητικών εγκαταστάσεων.

Το ακίνητο αποκτήθηκε από την εταιρεία «Σάνη Μονοπρόσωπη Ανώνυμος Εταιρεία Αναπτύξεως και Τουρισμού», που ανήκει στον όμιλο Sani/Ikos (Sani/Ikos Group SCA), έναντι 8,6 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο σχετικού διαγωνισμού που διενήργησε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Πέρα από τη συγκεκριμένη επένδυση, ο όμιλος «τρέχει» ένα 5ετές επενδυτικό πλάνο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2027, που υπερβαίνει τα 900 εκατ. ευρώ. Ο σχεδιασμός προβλέπει την αναβάθμιση των υφιστάμενων ξενοδοχείων και την επέκταση του Ikos brand στη Μεσόγειο με δύο ακόμη πολυτελή all inclusive θέρετρα εντός και εκτός Ελλάδας, ένα στην Πορτογαλία και ένα στην Κρήτη.

Στο πλαίσιο αυτό, μόλις πριν από λίγες ημέρες δόθηκε η σχετική προέγκριση της οικοδομικής άδειας για την ανάπτυξη του Ikos Kissamos, του νέου resort που έχει δρομολογήσει ο όμιλος στον κόλπο της Κισσάμου στα Χανιά. Το project, προϋπολογισμού 125 εκατ. ευρώ, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στην Κρήτη την άνοιξη του 2025.

Το πολυτελές συγκρότημα, το οποίο θα σηματοδοτήσει την απόβαση του ξενοδοχειακού ομίλου στην Κρήτη, θα διαθέτει συνολικά 400 δωμάτια, bungalows και βίλες που θα εκτείνονται σε παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μέτρων. Η ανάπτυξη του πολυτελούς resort αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στον high end τουρισμό της περιοχής Χανίων, ενισχύοντας παράλληλα την εικόνα όχι μόνο της συγκεκριμένης περιοχής, αλλά και του νησιού εν γένει.

Σε ό,τι αφορά τα δεύτερο υπό ανάπτυξη θέρετρο του ομίλου, αυτό θα κατασκευαστεί στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας και, βάσει χρονοδιαγράμματος, θα κάνει πρεμιέρα το 2026. Το Ikos Cortesia θα είναι το τρίτο resort του ομίλου στην Ιβηρική χερσόνησο μετά τα δύο πολυτελή συγκροτήματα, το Ikos Andalusia και το Ikos Porto Petro, που ήδη λειτουργούν στην Ισπανία υπό το εμπορικό σήμα Ikos.

Το πρώην Alfamar Beach Resort, τη θέση του οποίου θα πάρει το Ikos Cortesia, θα ανακατασκευαστεί και θα επαναλειτουργήσει ως all-inclusive θέρετρο, δυναμικότητας 448 δωματίων, βιλών και bungalows, με το συνολικό ύψος των επενδύσεων στο συγκεκριμένο resort να ανέρχεται σε 140 εκατ. ευρώ. To 5άστερο συγκρότημα θα αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την παρουσία του ομίλου στην άλλη άκρη της Ευρώπης.

Ως προς τη συναλλαγή με το ΤΑΙΠΕΔ, ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο. Σε ό,τι αφορά το ακίνητο, πρόκειται για ένα γεωτεμάχιο συνολικής επιφάνειας 276.492,70 τ.μ., το οποίο αποτελεί το αυτοτελές, νότιο τμήμα της έκτασης συνολικής επιφάνειας 915.099,72 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση «Μετόχι Σταυρονικήτα», στην περιοχή Σάνη, εκτός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Κασσάνδρας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, περιοχή που συνιστά το «Αγρόκτημα Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Κασσάνδρας».

Η περιοχή, όπως αναφέρει το Ταμείο, είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός και χαρακτηρίζεται από υψηλού επιπέδου τουριστική ανάπτυξη με ξενοδοχεία 5 αστέρων (Sani Resort, Αegean Melathron Thalasso Spa Hotel, Posidi Holidays Resort & Suites Hotel, Theoplano Imperial Palace Hotel, Potidaia Istion Club κ.λπ.) και υψηλής ποιότητας παραθεριστικές κατοικίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v