Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απεβίωσε ο ιδρυτής της «Παντελής Παπαδόπουλος ΑΕΒΕ»

Επί 65 χρόνια, ο Παντελής M. Παπαδόπουλος υπήρξε πρότυπο εργατικότητας και αξιοπρέπειας, μεταδίδοντας το ήθος του στην οικογένειά του και στους εργαζομένους της φερώνυμης εταιρείας.

Απεβίωσε ο ιδρυτής της «Παντελής Παπαδόπουλος ΑΕΒΕ»

Η «ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε.» με βαθιά οδύνη ανακοινώνει την απώλεια του ιδρυτή της, Παντελή M. Παπαδόπουλου.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, επί 65 χρόνια, ο Παντελής M. Παπαδόπουλος υπήρξε πρότυπο εργατικότητας και αξιοπρέπειας, μεταδίδοντας το ήθος του στην οικογένειά του και στους εργαζομένους της εταιρείας. Η επαγγελματική του τόλμη τον ώθησε να γίνει, το 1962, ο πρώτος αντιπρόσωπος μηχανημάτων της Σουηδικής εταιρείας Husqvarna παγκοσμίως.

Οραματιστής, λάτρης της φύσης, υπήρξε άνθρωπος με βαθύ αίσθημα ευθύνης και ανταπόδοσης απέναντι στην κοινωνία.

Τα δύο του παιδιά, ο Παντελής και ο Αλέξανδρος θα συνεχίσουν την πορεία με τις ίδιες αρχές και αξίες.

Βιογραφικό

Ο Παντελής Μ. Παπαδόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1932 και είχε προσφυγική καταγωγή από την Σμύρνη της Μικράς Ασίας. Παντρεύτηκε τη Νίκη-Βιολέτα Νικητάκη και απέκτησαν δυο γιους, τον Παντελή και τον Αλέξανδρο.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στην Πολεμική Αεροπορία, ωστόσο η δημιουργικότητά του και η εσωτερική του ορμή για προσωπικά και επαγγελματικά επιτεύγματα τον οδήγησαν στα τέλη του 1959 να αναζητήσει νέες προκλήσεις στον επιχειρηματικό κόσμο.

Το τεχνικό υπόβαθρο και οι γνώσεις του καθώς και το πάθος του για τη φύση τον οδήγησαν στον κλάδο του Γεωργικού & Δασικού Εξοπλισμού. Το 1961 ίδρυσε την πρώτη του επιχείρηση επισκευής μηχανημάτων και γεωργικού εξοπλισμού. Το 1962 πέτυχε να γίνει ο πρώτος αντιπρόσωπος μηχανημάτων της εταιρείας Husqvarna εκτός Σουηδίας. Έκτοτε, κατάφερε να δημιουργήσει τον κορυφαίο ελληνικό Όμιλο Εταιρειών στον τομέα των μηχανημάτων δασών & κήπων, γεωργίας, παραγωγής ενέργειας, δόμησης & κατασκευών, κ.λπ., αντιπροσωπεύοντας τα πιο γνωστά brand των αντίστοιχων βιομηχανιών παγκοσμίως.

Στο βάθος όλων αυτών των ετών κέρδισε την εκτίμηση, την αναγνώριση και το σεβασμό των συνεργατών, των προμηθευτών και όλων όσων συνεργάστηκαν μαζί του. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΣΕΑΜ, μέλος του ΔΣ του Ελληνοσουηδικού Επιμελητηρίου και συμμετείχε σε πλήθος οργανισμών. Το 2023 βραβεύτηκε για τη συνολική προσφορά του στον κλάδο των μηχανημάτων.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Κοιμητήριο Παπάγου το Σάββατο στις 10 Φεβρουαρίου 2024 στις 13:00. 

Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνων, εφόσον επιθυμείτε, την ενίσχυση του οργανισμού ΕΛΕΠΑΠ 

ΑΡ.ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:

ALPHA BANK: 115-002002-018609

IBAN: GR 27 0140 1150 1150 0200 2018 609

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v