Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πράσινο φως» στο project 25 εκατ. των Electra Hotels & Resorts

Εγκρίθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη της επένδυσης που προβλέπει την ανάπτυξη ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων στη Θεσσαλονίκη. Τι προβλέπει ο σχεδιασμός.

«Πράσινο φως» στο project 25 εκατ. των Electra Hotels & Resorts

Ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή του βρίσκεται το νέο project του ομίλου Electra Hotels & Resorts στη Θεσσαλονίκη, μετά το «πράσινο φως» που έλαβε η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου, το οποίο προβλέπει την ανάπτυξη ενός 5άστερου ξενοδοχείου στο κέντρο της βορειοελλαδίτικης πόλης.

Η γενική διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η γενική διεύθυνση Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Εργων ενέκριναν πρώτον την αρχιτεκτονική μελέτη της επένδυσης, ύψους 25 εκατ. ευρώ, «σύμφωνα με την εναλλακτική πρόταση της διαμόρφωσης των εισόδων με συμπλήρωση των όψεων των υποστυλωμάτων των τοξοστοιχιών έως το έδαφος» και δεύτερον τη θεμελίωση με τη μέθοδο «top down», όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την τροποποιημένη πρόταση που παρουσιάσθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, για την ανέγερση νέου δεκαώροφου ξενοδοχείου 5 αστέρων.

Το «πράσινο φως» δόθηκε υπό «όρους», όπως χαρακτηρίζονται οι παρατηρήσεις στο σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια. Παρατηρήσεις τις οποίες ο όμιλος έλαβε υπόψη και τις προσάρμοσε στην ομόφωνα εγκεκριμένη μελέτη.

Στο σχετικό έγγραφο, πάντως, επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, πως «σε περίπτωση εντοπισμού αρχαιοτήτων, θα ακολουθήσει σήμα διακοπής εκσκαφικών εργασιών προς το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και ανασκαφική έρευνα, η οποία θα χρηματοδοτηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 37 του ν.4858/2021», ενώ, τονίζεται ότι «από τα αποτελέσματα της ανασκαφικής έρευνας και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης για τυχόν τροποποιήσεις, θα εξαρτηθεί η περαιτέρω πορεία του οικοδομικού έργου», όπως προβλέπεται στη συνήθη υποχρεωτική διαδικασία που ακολουθείται εφόσον η εκσκαφή γίνεται σε περιοχή με αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v