Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σωκράτης Κόκκαλης: Η Intralot θα διεκδικήσει νέα συμβόλαια

Το Χρηματιστήριο βρίσκεται σε ανοδική πορεία, τόνισε ο επικεφαλής της Intralot, χτυπώντας το καμπανάκι της συνεδρίασης. Αντλήθηκαν 4,6 δισ. μέσω 24 εταιρικών ομολόγων, τονίζει ο Γιάννος Κοντόπουλος.

Σωκράτης Κόκκαλης: Η Intralot θα διεκδικήσει νέα συμβόλαια

Σημαντική ημέρα για την εταιρεία χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρόεδρος του ομίλου Intralot Σωκράτης Κόκκαλης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την εισαγωγή του ομολόγου της εταιρείας στο χρηματιστήριο της Αθήνας, συμπληρώνοντας πως το ΧΑ βρίσκεται σε ανοδική πορεία και αποτελεί κύριο παράγοντα για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Αναφορικά με την Intralot, ο Σωκράτης Κόκκαλης σημείωσε ότι περιμένει ανάπτυξη της εταιρείας, κυρίως εκτός Ελλάδος, και πως μετά τη δραστική βελτίωση της χρηματοοικονομικής της κατάστασης, θα είναι σε θέση να διεκδικήσει νέα συμβόλαια σε πολύ καλές αγορές (κυρίως ΗΠΑ και Αυστραλία), οι οποίες ωστόσο είναι και «δύσκολες».

Ειδικότερα για τον ΟΠΑΠ ο πρόεδρος της Intralot σημείωσε πως έχουμε καλές σχέσεις παρά το ότι μετά την ιδιωτικοποίησή του δεν μπορέσαμε να ξεπεράσουμε κάποια εμπόδια. Ο OΠΑΠ λειτουργεί καλά σήμερα και εμείς έχουμε κάποιες καλές σχέσεις μαζί του.

Από την πλευρά του, ο CEO της ΕΧΑΕ Γιάννος Κοντόπουλος αναφέρθηκε στην ισχυροποίηση της εγχώριας αγοράς εταιρικών ομολόγων, στην οποία σήμερα τελούν υπό διαπραγμάτευση 24 εκδόσεις μέσω των οποίων αντλήθηκαν 4,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, το πρώτο φετινό δίμηνο η αξία των συναλλαγών στην αγορά ομολόγων διπλασιάστηκε σε σχέση με το 2023 (διαμορφώθηκε στο 1,8 εκατ. ευρώ) και γενικότερα αποδεικνύεται ότι τα εταιρικά ομόλογα αποτελούν μια ισχυρή επιλογή για εύκολη και γρήγορη χρηματοδότηση με φθηνά κεφάλαια για τις επιχειρήσεις καθώς και για ικανοποιητικές αποδόσεις για τους επενδυτές.

Αναλυτικά, υποδεχόμενος τη Διοίκηση της INTRALOT, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Γιάννος Κοντόπουλος αναφέρθηκε στην επιτυχή δημόσια προσφορά της εταιρείας υπογραμμίζοντας την επιτυχημένη διαδρομή αυτής από την είσοδό της στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου το 1999 έως σήμερα: «Η διαδρομή της INTRALOT στο Χρηματιστήριο Αθηνών ξεκίνησε πριν 25 χρόνια, και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 1999 όταν και εισήχθη στην Παράλληλη Αγορά μας με κεφαλαιοποίηση περί τα 220 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, συγκαταλέγεται στις εταιρείες της Κύριας Αγοράς με την κεφαλαιοποίησή της να έχει πλέον διαμορφωθεί σε 720 εκατ. ευρώ. Από τον περασμένο Νοέμβριο συμμετέχει στην σύνθεση του δείκτη FTSE/XA Mid Cap με το υψηλότερο βάρος (12,2%) μεταξύ των 20 εταιρειών που περιλαμβάνονται σε αυτόν. H INTRALOT αποδεικνύει εμπράκτως την εμπιστοσύνη της στον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η χρηματιστηριακή αγορά ως μοχλός άντλησης κεφαλαίων για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 135 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2023 και σήμερα με την έκδοση του εταιρικού της ομολόγου ύψους 130 εκατ. ευρώ.».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της INTRALOT κ. Σωκράτης Κόκκαλης δήλωσε: «H INTRALOT είναι μια εταιρεία που παράγει τεχνολογία στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται με επιτυχία, εδώ και πολλά χρόνια, σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό παγκόσμιο περιβάλλον, περιλαμβανομένων και των ΗΠΑ όπου έχουμε μεγάλη παρουσία εδώ και είκοσι χρόνια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το ελληνικό επενδυτικό κοινό που συμμετείχε στην πρόσφατη Ομολογιακή Έκδοση και σε όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία. Η εταιρεία μας γυρίζει σελίδα και εστιάζει στις ευκαιρίες για ανάπτυξη και στρατηγικές συνεργασίες, αξιοποιώντας τη μεγάλη μας εμπειρία και την δοκιμασμένη τεχνολογία νέας γενιάς σε έναν ψηφιακό κόσμο».

Από την πλευρά της, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Νατάσα Στάμου σημείωσε πως «Η INTRALOT, στα 25 χρόνια παραμονής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, επιβεβαιώνει συνεχώς τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η εισαγωγή στο χρηματιστήριο, αξιοποιώντας, όλα αυτά τα χρόνια, τα διαθέσιμα χρηματοοικονομικά εργαλεία και μοχλεύοντας κεφάλαια με την έκδοση μετοχών κα ομολόγων, προς όφελος των επενδυτών και της αγοράς. Με την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζει και την παρουσία της σε διάφορες δικαιοδοσίες, τονίζει και προβάλλει τη δυναμική που μπορεί να δώσει στις εταιρίες η άντληση κεφαλαίων από την ελληνική κεφαλαιαγορά. Η δε επιτυχής έκδοση του ομολόγου της αποτελεί μία ακόμα απόδειξη ισχυρής εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και αγορά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v