Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Ρέστης θέλει να αφήσει… ρέστη τη Mrs Newcastle!

Δικαστική διαμάχη του Ελληνα εφοπλιστή με τη συνιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νιούκαστλ, Αμάντα Στέιβλι. Στο επίκεντρο οφειλή 36 εκατ. λιρών.

Ο Ρέστης θέλει να αφήσει… ρέστη τη Mrs Newcastle!

Στα βρετανικά δικαστήρια… σέρνει την Αμάντα Στέιβλι, συνιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Νιούκαστλ και CEO της PCP Capital Partners ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης (φωτό), με τη διαμάχη να κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας στη Βρετανία.  

Σύμφωνα με τους Financial Times, η αντιδικία αφορά σε οφειλή 36 εκατ. λιρών της Στέιβλι προς τον κ. Ρέστη, με βάση την οποία ο εφοπλιστής επιχειρεί να την οδηγήσει σε χρεοκοπία.

Σημειώνεται ότι η Στέιβλι είναι μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες στο χώρο του βρετανικού ποδοσφαίρου, γνωστή για τις επαφές της με Σαουδάραβες επενδυτές, η οποία μεθόδευσε την αγορά της Νιούκαστλ από το σαουδαραβικό κρατικό ταμείο PIF έναντι 300 εκατ. λιρών το 2021.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, η διαμάχη εδράζεται σε επένδυση 10 εκατ. λιρών που είχε κάνει ο κ. Ρέστης το 2008, έναντι της οποίας έχει απαίτηση για πληρωμή 36 εκατ. λιρών από την Mrs Newcastle.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, η PCP Capital Partners έχει ήδη προχωρήσει σε σειρά πληρωμών προς τον Ρέστη ύψους 5,2 εκατ. λιρών από το 2009 ως το 2010. Όπως αναφέρουν, η «εξωφρενική», όπως τη χαρακτηρίζουν, απαίτηση του κ. Ρέστη περιλαμβάνει τόκους πάνω από 30 εκατ. λίρες.

Κατηγορούν δε τον εφοπλιστή για «κατάχρηση διαδικασιών» (σ.σ. abuse of process), σημειώνοντας ότι η χρεοκοπία δεν αποτελεί μηχανισμό συλλογής αμφιλεγόμενων χρεών και ότι η διαμάχη θα έπρεπε να λυθεί μέσω διαιτησίας.

Οι δικηγόροι του Ελληνα εφοπλιστή σημειώνουν ότι τόσο η Στέιβλι όσο και το όχημα PCP έχουν «κοινή ευθύνη για τα επίδικα ποσά». Είναι ξεκάθαρο ότι έχει δοθεί δάνειο το οποίο δεν έχει αποπληρωθεί πλήρως, υπογραμμίζουν. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v