Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεργασία GENESIS Pharma-Regeneron Pharmaceuticals για εμπορική διάθεση του cemiplimab

Πρόκειται για ανθρώπινο μονοκλωνικά αντίσωμα που στοχεύει τον υποδοχέα του ανοσολογικού σημείου ελέγχου PD-1 στα Τ κύτταρα. Η νέα συμφωνία ενισχύει την εστίασή μας σε θεραπείες που στοχεύουν δύσκολα αντιμετωπίσιμους καρκίνους, δήλωσε ο CEO της GENESIS Pharma.

Συνεργασία GENESIS Pharma-Regeneron Pharmaceuticals για εμπορική διάθεση του cemiplimab

H GENESIS Pharma, βιοφαρμακευτική εταιρεία με εξειδίκευση στη διάθεση καινοτόμων θεραπειών για σοβαρά και σπάνια νοσήματα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ανακοινώνει συμφωνία αποκλειστικής διάθεσης του ογκολογικού φαρμάκου cemiplimab στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα με την Regeneron Ireland DAC. Η Regeneron Ireland DAC είναι θυγατρική εταιρεία της Regeneron, βιοφαρμακευτικής εταιρείας που ερευνά, αναπτύσσει και διαθέτει θεραπείες που αλλάζουν τη ζωή ασθενών με σοβαρές παθήσεις.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το cemiplimab είναι ένα πλήρως ανθρώπινο μονοκλωνικά αντίσωμα που στοχεύει τον υποδοχέα του ανοσολογικού σημείου ελέγχου PD-1 στα Τ κύτταρα και αναπτύχθηκε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία VelocImmune® της Regeneron. Στην ΕΕ έχει ένδειξη σε ενήλικες ως μονοθεραπεία για ορισμένους ασθενείς με τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό βασικοκυτταρικό καρκίνωμα (BCC), ως μονοθεραπεία για ορισμένους ασθενείς με τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό πλακώδες καρκίνωμα του δέρματος (CSCC), ως μονοθεραπεία ή σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία για ορισμένους ασθενείς με τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα (NSCLC) και ως μονοθεραπεία για ορισμένους ασθενείς με υποτροπιάζοντα ή μεταστατικό καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Οι δύο εταιρείες θα εργαστούν για να ολοκληρώσουν την απρόσκοπτη μετάβαση όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την εμπορική διάθεση έως το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Ο κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της GENESIS Pharma δήλωσε σχετικά:

«Για περισσότερα από 20 χρόνια εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες για σοβαρές παθήσεις σε ευρωπαϊκές αγορές, επενδύοντας σε ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο δίκτυο συνεργατών που περιλαμβάνει κορυφαίες παγκόσμιες βιοφαρμακευτικές εταιρείες. Η νέα αυτή συμφωνία με την Regeneron, μια πρωτοποριακή εταιρεία που επενδύει στην επιστήμη αιχμής, αποτελεί τιμή για εμάς και ενισχύει περαιτέρω τη μακροχρόνια τεχνογνωσία και εστίασή μας σε θεραπείες που στοχεύουν δύσκολα αντιμετωπίσιμους καρκίνους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v