Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Εκλεισε στα 4 ευρώ η τιμή του placement

(upd2) Τεράστιο ενδιαφέρον για την διαδικασία. Ποσό 250 εκατ. ευρώ θα διατεθεί σε όσους μπήκαν στο ελληνικό βιβλίο (εγγραφές ύψους 1 δισ. ευρώ). Νωρίτερα το ΤΧΣ ενημέρωσε πως πιθανότατα δεν θα ληφθούν υπόψη προσφορές κάτω από τα 4 ευρώ.

Πειραιώς: Εκλεισε στα 4 ευρώ η τιμή του placement

Στο πάνω εύρος των 4 ευρώ έκλεισε η διαδικασία διάθεσης του 27% των μετοχών της Πειραιώς. Νωρίτερα Το ΤΧΣ έδωσε εντολή στους διαχειριστές να ενημερώσουν τους επενδυτές ότι πιθανότατα προσφορές κάτω από τα τέσσερα ευρώ δεν θα ληφθούν υπόψη κατά τη διαδικασία κατανομής. 

«Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17, παρ. 2 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129 και σε συνέχεια ανακοίνωσης δημοσιεύτηκε νωρίτερα σήμερα (06.03.2024), και σύμφωνα με την σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του (06.03.2024), το ΤΧΣ ανακοινώνει ότι από την 6 Μαρτίου 2024, οι διαχειριστές θα ενημερώσουν τους επενδυτές που συμμετέχουν στη διεθνή προσφορά ότι αιτήσεις αγοράς Προσφερόμενων Μετοχών κάτω από το ποσό των τεσσάρων (€4,00) Ευρώ ανά Προσφερόμενη Μετοχή πιθανότατα δεν θα ληφθούν υπόψη για την κατανομή των Προσφερόμενων Μετοχών».

Οι επενδυτές που τοποθετήθηκαν στο ελληνικό βιβλίο αναμένεται να πάρουν τίτλους αξίας 250 εκατ. ευρώ. Οι προσφορές από τη χώρα ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ.  

Οπως έγραψε χθες το Euro2day.gr, τις δύο πρώτες ημέρες της διαδικασίας που ολοκληρώνεται σήμερα καταγράφηκαν προσφορές 9 δισ. ευρώ, καθώς υπάρχει ισχυρή ζήτηση από τα ξένα χαρτοφυλάκια. Στο δε ελληνικό βιβλίο, τις δύο πρώτες ημέρες συγκεντρώθηκε ποσό που φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v