Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποια εταιρεία με ρίζες από Κιλκίς παζαρεύει συμφωνία με τη Walmart

H SnackCraft, συμφερόντων της Unismack, είναι μια εταιρεία στις ΗΠΑ ίσως όχι ιδιαίτερα γνωστή στους Έλληνες, παρότι έχει ρίζες από το Κιλκίς. Οι νέες επενδύσεις και οι συμφωνίες με λιανέμπορους και βιομηχανίες.

Ποια εταιρεία με ρίζες από Κιλκίς παζαρεύει συμφωνία με τη Walmart

Σήμερα η παγκόσμια αγορά σνακ χωρίς γλουτένη αποτιμάται στο 1,016 δισ. δολάρια και έως το 2031 αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τα 2,123 δισ. δολάρια, καταγράφοντας ετήσια ανάπτυξη 9,82%.

Αυτή η όρεξη για τη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων είναι ιδιαίτερα αυξημένη στις ΗΠΑ, που είναι μια από πιο ώριμες αγορές τροφίμων χωρίς γλουτένη. Σε αυτή την αγορά έχει εισέλθει παραγωγικά η ελληνικών συμφερόντων Unismack από το Κιλκίς, με τη SnackCraft LLC που εδρεύει στις ΗΠΑ. 

Η αρχική επένδυση άνω των 20 εκατ. ευρώ έχει ολοκληρωθεί και οι τέσσερις γραμμές παραγωγής είναι σε πλήρη λειτουργία ήδη από το τέλος της περασμένης χρονιάς. Παράλληλα έχουν δημιουργηθεί και 17.000 τ.μ. αποθηκευτικοί χώροι στους οποίους, σε δεύτερο χρόνο, έχει προβλεφθεί να εγκατασταθούν νέες γραμμές, μέσω των οποίων θα διπλασιαστεί η παραγωγή του εργοστασίου. 

Σήμερα η δυναμικότητα του εργοστασίου στις ΗΠΑ αγγίζει τους 62 χιλ. τόνους και εφέτος, με τις υπάρχουσες συνεργασίες και συμφωνίες που έχει η εταιρεία, αναμένεται να αξιοποιηθεί το 60% αυτού του δυναμικού. Όσο για τον τζίρο εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 50 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ. Για την επόμενη χρονιά, μέσω νέων συνεργασιών που είναι στα σκαριά, εκτιμάται ότι θα αξιοποιηθεί το 80-85% του capacity του εργοστασίου, γι’ αυτό και η πρόβλεψη για επέκταση των εγκαταστάσεων με νέες γραμμές παραγωγής. 

Το εργοστάσιο της SnackCraft έχει αλλάξει τη δυναμική της Unismack. Πλέον είναι ορατή σε μεγάλους λιανέμπορους και βιομηχανίες. Μια από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ που έχει ενδιαφερθεί να βάλει τα προϊόντα της Unismack στα ράφια της είναι η Walmart, νούμερο ένα λιανέμπορος παγκοσμίως.

Πηγές με γνώση αναφέρουν στο Euro2day.gr ότι οι διαπραγματεύσεις αφορούν την παραγωγή για λογαριασμό της Walmart συγκεκριμένης γκάμας προϊόντων χωρίς γλουτένη, τα οποία θα παράγονται στο εργοστάσιο της Unismack στο Κιλκίς. Οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών ξεκίνησαν το περασμένο φθινόπωρο και η επόμενη συνάντηση έχει δρομολογηθεί να γίνει τέλη του μήνα. 

Εκτός από τη Walmart, γνωστά ονόματα από το λιανεμπόριο και τη βιομηχανία συνεργάζονται ήδη με τη Unismack, για λογαριασμό των οποίων παράγει προϊόντα με την επωνυμία τους στα εργοστάσιά της σε ΗΠΑ και Κιλκίς. Η μονάδα στο Μίσιγκαν έχει σχεδιαστεί να είναι συμπληρωματική με την ελληνική μονάδα. Στην Ελλάδα η μονάδα επικεντρώνεται στα bake snacks ενώ η παραγωγική μονάδα στις ΗΠΑ παράγει tortilla chips κ.ά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v