Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διυλιστήρια βαθιά σε ρωσικό έδαφος χτύπησαν οι Ουκρανοί

Πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο στόχαστρο του Κιέβου που πέτυχε στόχους σε τρία διυλιστήρια, προκαλώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικές ζημιές. Δείτε τα video.

Διυλιστήρια βαθιά σε ρωσικό έδαφος χτύπησαν οι Ουκρανοί

Η κρατική υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας, η SBU, πραγματοποίησε μια σειρά επιδρομών με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε διυλιστήρια πετρελαίου βαθιά μέσα στη Ρωσία νωρίς την Τετάρτη, δήλωσαν στους Financial Times κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Κίεβο με άμεση γνώση των επιθέσεων.

Ένας αξιωματούχος είπε ότι η SBU επιτέθηκε σε τρία διυλιστήρια -στο Ριαζάν, 200 χλμ. νοτιοανατολικά της Μόσχας, στο Κστόβο, 450 χλμ. ανατολικά της Μόσχας και στο Κιρίσι, 150 χλμ. νοτιοανατολικά της Αγίας Πετρούπολης-, λέγοντας ότι τα χτυπήματα ήταν «συνέχεια μιας σειράς ειδικών επιχειρήσεων κατά εχθρικών διυλιστηρίων πετρελαίου».

Ο αξιωματούχος είπε ότι η SBU «εφαρμόζει συστηματικά μια λεπτομερή στρατηγική... να στερήσει πόρους από τον εχθρό και να μειώσει τη ροή των εσόδων από πετρέλαιο και καύσιμα».

Βίντεο στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη να πλήττουν διυλιστήρια, προκαλώντας αυτό που μια άλλη πηγή ισχυρίστηκε ότι ήταν «αρκετά σημαντική» ζημιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v