Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βασιλάκης: H Aegean αυξάνει κατά 1,1 εκατ. τις διαθέσιμες θέσεις φέτος

Εξαιρετική χρονιά το 2023, τόνισε ο πρόεδρος της Aegean στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές. Εμφαση φέτος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συμφωνία με P&W για αποζημίωση της αεροπορικής για τους κινητήρες.

Βασιλάκης: H Aegean αυξάνει κατά 1,1 εκατ. τις διαθέσιμες θέσεις φέτος

Επιτυχημένη χρονιά χαρακτήρισε το 2023 για την Aegean ο πρόεδρος της αεροπορικής, Ευτύχιος Βασιλάκης, κατά την τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα ετήσια αποτελέσματα της εταιρείας. «Το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την Αegean τόσο σε επίπεδο ανάπτυξης, επιβατικής κίνησης και εσόδων, όσο και σε επίπεδο επέκτασης, επενδύσεων, κερδοφορίας και ρευστότητας».

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως «για πρώτη φορά τα 4 τελευταία χρόνια, μετά το 2019, όταν ξέσπασε η πανδημία» το διοικητικό συμβούλιο θα προτείνει προς έγκριση από την επόμενη Γενική Συνέλευση του Απριλίου τη διανομή μερίσματος ποσού 0,75 ευρώ ανά μετοχή.

Ο επικεφαλής της αεροπορικής είπε, μεταξύ άλλων, ότι η αεροπορική για το 2024 θα αυξήσει κατά 1,1 εκατ. τις διαθέσιμες θέσεις της, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη των δικτύων της από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, δύο προορισμούς στους οποίους εκτιμά ότι η Αegean θα ενισχύσει το μερίδιό της.

Αναφορικά με την εμπλοκή που έχει καταγραφεί σε σχέση με τον επανέλεγχο των κινητήρων της Pratt & Whitney (P&W), ο πρόεδρος της Αegean τόνισε πως «το πρόβλημα θα διαρκέσει περίπου 2,5 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί ο επανέλεγχος όλων των αεροσκαφών», επισημαίνοντας πως έχει έρθει σε συμφωνία με την P&W για την αποζημίωση που θα λάβει η αεροπορική, δεδομένου ότι θα επηρεαστεί από την «καθήλωση» αεροσκαφών της και ως εκ τούτου θα καταγράψει αυξημένα κόστη και μικρότερη χωρητικότητα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v