Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Επένδυση 110 εκατ. ευρώ για τα κεντρικά γραφεία στη Μεσογείων

Μετεγκατάσταση στο άνω άκρο του αθηναϊκού τριγώνου προγραμματίζει για μέρος των υπηρεσιών της η εταιρεία, ενώ ταυτόχρονα προχωρά η σύμβαση παραχώρησης και ανάπλασης του οικοπέδου στη Λ. Μεσογείων για τη βασική γραφειακή υποδομή της.

ΔΕΗ: Επένδυση 110 εκατ. ευρώ για τα κεντρικά γραφεία στη Μεσογείων

Ωριμάζει το έργο μετεγκατάστασης του συνόλου των υπηρεσιών της ΔΕΗ στο στρατόπεδο Πλέσσα στη Λ. Μεσογείων, καθώς μετά την αρχική συμφωνία του 2020, μόλις πρόσφατα αναρτήθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ανάπλαση του ακινήτου και τη δημιουργία ενός νέου τοποσήμου.

Η σύμβαση μεταξύ της ΔΕΗ και του Ταμείου Εθνικής Άμυνας που ελέγχει το ακίνητο έχει 50ετή διάρκεια με δικαίωμα 10ετούς παράτασης, ενώ το ετήσιο μίσθωμα ανέρχεται σε 2,7 εκατ. ευρώ και θα αναπροσαρμόζεται ανά 5ετία βάσει του δείκτη τιμών καταναλωτή.

Η ΜΠΕ είναι σε ανοιχτή διαβούλευση έως την 17η Απριλίου 2024 και προβλέπει τη δημιουργία σε οικόπεδο 30,5 στρεμμάτων κτιριακών εγκαταστάσεων 10,5 χιλιάδων τ.μ. με πιστοποίηση LEED Gold.

Η συνολική επένδυση υπολογίζεται στα 110 εκατ. ευρώ και αφορά στη δημιουργία νέου συγκροτήματος κτιρίων, όπου θα περιλαμβάνονται διευθυντικά γραφεία, γραφεία open space, αμφιθέατρο / αίθουσα ΜΜΕ, αίθουσες συσκέψεων, χώρο αρχείου, ιατρείο, κυλικεία, ταχυδρομείο, χώροι στάθμευσης και άλλοι βοηθητικοί χώροι.

Το κτίριο προβλέπεται να αποτελείται από τρία υπόγεια, ισόγειο και τέσσερις ορόφους, ενώ στο πλαίσιο του βιοκλιματικού σχεδιασμού του, θα εφαρμοστούν εξειδικευμένες τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας. Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική εκτίμηση, η δυναμικότητα του κτιρίου ανέρχεται στα 1.800 άτομα. Για την εξυπηρέτηση των αναγκών του κτιρίου προβλέπεται και η κατασκευή 608 θέσεων στάθμευσης.

Πέρα από την παραπάνω κίνηση, ήδη η ΔΕΗ έχει προχωρήσει στη μίσθωση του κτιρίου του πρώην ΔΟΛ στην οδό Χρήστου Λαδά 3, για τη μεταφορά υπηρεσιών της.

Το κτίριο έχει περάσει από το 2021 στη γερμανική εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων ehret+klein, το οποίο απέκτησε μέσω του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων Apollo από την Alpha Bank και έχει ανακατασκευαστεί σε ένα σύγχρονο κτίριο γραφείων με «πράσινη» πιστοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v