Εξαγόρασε αιολικό πάρκο 84 MW στη Ρουμανία η ΔΕΗ

Το αιολικό πάρκο παράγει περισσότερες από 200 GWh ετησίως καθώς βρίσκεται στις περιοχές Dorobantu και Topolog, οι οποίες έχουν το καλύτερο αιολικό δυναμικό στη χώρα, τονίζει η εταιρεία.

Εξαγόρασε αιολικό πάρκο 84 MW στη Ρουμανία η ΔΕΗ

Σε συνέχεια της από 24.07.2023 ανακοίνωσης, η ΔΕΗ Α.Ε. (“ΔEΗ”) ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε, μέσω της θυγατρικής της ΔEΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. (“ΔEΗ Ανανεώσιμες”) και μετά την εκπλήρωση ορισμένων προϋποθέσεων (conditions precedent), συνήθων σε τέτοιου είδους συναλλαγές, την εξαγορά από τις ευρωπαϊκές θυγατρικές του ομίλου Lukoil του 100% της Land Power s.r.l., η οποία κατέχει αιολικό πάρκο σε λειτουργία στη Ρουμανία με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 84 MW.

Το αιολικό πάρκο παράγει περισσότερες από 200 GWh ετησίως καθώς βρίσκεται στις περιοχές Dorobantu και Topolog, οι οποίες έχουν το καλύτερο αιολικό δυναμικό στη χώρα.

Η ΔEΗ Ανανεώσιμες επιλέχθηκε ως προτιμώμενος αγοραστής μετά από διαγωνιστική διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν διεθνείς εταιρείες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. 

Η Kommunalkredit Austria AG ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος και οι CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP SCP και Milbank LLP ως νομικοί σύμβουλοι της ΔEΗ Ανανεώσιμες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v