Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεκόρ συμμετοχών στον διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής της Cosmote

«Ο φετινός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο γήπεδο Tae Kwon Do αυτό το σαββατοκύριακο. Αυτό σημαίνει ότι η συμμετοχή των παιδιών θα φτάσει στις 4000», τόνισε η κα Αννα Μάλτη, προϊστάμενη του Τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της COSMOTE.

Ρεκόρ συμμετοχών στον διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής της Cosmote

«Δέκα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την πρώτη χρονιά που η Cosmote οργάνωσε τον πρώτο διαγωνισμό Πανελλήνιας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Ο φετινός διαγωνισμός θα γίνει στο γήπεδο Tae Kwon Do και μάλιστα έχουμε συγκεντρώσει ρεκόρ συμμετοχών» δήλωσε μεταξύ άλλων η κα Αννα Μάλτη προϊστάμενη του Τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της COSMOTE μιλώντας στο συνέδριο «Εταιρική Υπευθυνότητα στην Πράξη» που διοργάνωσε η Boussias events.

Η κα Μάλτη μιλώντας στο συνέδριο έκανε απολογισμό των διαγωνισμών ρομποτικής που έχουν διεξαχθεί όλα αυτά τα χρόνια με πρωτοβουλία της Cosmote. Σύμφωνα με όσα παρουσίασε η προϊστάμενη του Τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας όλα αυτά τα χρόνια έχουν επωφεληθεί 265.000 μαθητές, όχι μόνο οι συμμετέχοντες αλλά και οι συμμαθητές τους, στον αριθμό αυτό υπολογίζονται και οι εκπαιδευτικοί. Σε 13 εκπαιδευτικές περιφέρειες, έχουν δοθεί στα σχολεία συνολικά 1.150 κιτ ρομποτικής. Μόνο οι εκπαιδευτικοί που έχουν συμμετάσχει στους διαγωνισμούς φτάνουν τις 11.000 και οι μαθητές τις 45.000.

«Όλα ξεκινούν από ένα εταιρικό όραμα, να είμαστε ο κορυφαίος πάροχος ψηφιακών υπηρεσιών με επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη» εξήγησε η ίδια. «Όταν ξεκινήσαμε τη δράση αυτή, ήταν από τις πρώτες δράσεις που προσπαθήσαμε να τη φέρουμε πιο κοντά στο δικό μας αντικείμενο, τις νέες τεχνολογίες, που είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις ψηφιακές δεξιότητες των ανθρώπων» θυμάται η ίδια.

«Είναι ένας διαγωνισμός που αφορά και τις 13 εκπαιδευτικές περιφέρειες της χώρας σε όλες τις βαθμίδες, δημοτικό γυμνάσιο και λύκειο» εξηγεί η κα Μάλτη. Κάθε χρόνο κατά μέσο όρο συμμετέχουν στο διαγωνισμό πάνω από 1000 ομάδες από όλη την Ελλάδα. Αυτό πρακτικά σημαίνει 5000 παιδιά, όλες αυτές οι ομάδες συμμετέχουν και στους 13 περιφερειακούς διαγωνισμούς κι έτσι 200 από αυτές τις ομάδες, 1000 παιδιά έρχονται στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στον τελικό διαγωνισμό. Φανταστείτε ότι μιλάμε για ένα με δύο εκπαιδευτικούς και τους γονείς που ακολουθούν τα παιδιά σε όλη αυτή την πορεία της εκπαίδευσής τους» εξηγεί η κα Μάλτη.

Στα σχολεία προσφέρουμε εξοπλισμούς, δωρεάν kits εκπαιδευτικής ρομποτικής, στο σύνολό της η σχολική κοινότητα ωφελείται γιατί προπονούνται με τον εξοπλισμό όλα τα παιδιά.

«Φέτος έχουμε ρεκόρ συμμετοχών, συμμετέχουν σχεδόν 400 ομάδες. Ο φετινός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο γήπεδο Tae Kwon Do αυτό το σαββατοκύριακο. Αυτό σημαίνει ότι η συμμετοχή των παιδιών θα φτάσει στις 4000 κυριολεκτικά θα γίνει χαμός. Είναι μία στιγμή χαράς που θα την προσομοίαζα, μόνο με τη συγκίνηση που μου προκαλούν θέματα πολιτισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Μάλτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v