Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπέγραψαν Avramar-τράπεζες το δάνειο των 20 εκατ. ευρώ

H συμφωνία για την ενδιάμεση χρηματοδότηση ανοίγει τον δρόμο για πώληση του μεγαλύτερου ομίλου ιχθυοκαλλιέργειας στη χώρα. Ενδιαφέρον από δύο επενδυτικά σχήματα.

Υπέγραψαν Avramar-τράπεζες το δάνειο των 20 εκατ. ευρώ

Επεσαν οι υπογραφές για τη νέα δανειακή σύμβαση 20 εκατ. ευρώ της Avramar με τις πιστώτριες τράπεζες, το απόγευμα της Πέμπτης, όπως αναφέρουν πηγές στο Euro2day.gr.

H συμφωνία για την ενδιάμεση χρηματοδότηση ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για την πώληση του μεγαλύτερου ιχθυοκαλλιεργητικού ομίλου της χώρας από την Deloitte, που έχει οριστεί σύμβουλος της συναλλαγής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενδιαφέρον για τον όμιλο έχουν εκφράσει άτυπα δύο επενδυτικά σχήματα, ωστόσο εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι θα υπάρξει τον Απρίλιο.

Οπως έγραφε πριν μερικές ημέρες το Euro2day.gr, θέμα χρόνου είναι η υπογραφή των συμβάσεων της Avramar με τις τράπεζες, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης των 20 εκατ. ευρώ και να εκκινήσει η διαδικασία για την πώληση του ομίλου ιχθυοκαλλιεργειών.

«Είμαστε πιο κοντά από ποτέ στη συμφωνία με τις τράπεζες, στην εκταμίευση του δανείου και την πώληση της εταιρείας», αναφέρουν οι ίδιες πηγές, που εκτιμούν ότι αυτό, εκτός απροόπτου, μπορεί να συμβεί και εντός της εβδομάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Συνέλευση της Avramar άναψε το «πράσινο φως» στην ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 20 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες Alpha Βank, Eurobank, Πειραιώς και Εθνική -σ.σ. υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία ήδη από τα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου- για τη διασφάλιση βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης για την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης της εταιρείας και των λοιπών ελληνικών εταιρειών του ομίλου στον οποίο ανήκει.

Η συνέλευση της Avramar χορήγησε την ειδική άδεια, αναφορικά με τη σύναψη:

(α) σύμβασης πιστωτών με αντισυμβαλλόμενα, μεταξύ άλλων, τα συνδεδεμένα μέρη και

(β) συμβάσεις ενεχύρου επί των μετοχών της ως εκ τρίτου συμβαλλόμενη (τα ενέχυρα μετοχών) με αντισυμβαλλόμενες, μεταξύ άλλων, τις συνδεδεμένες εταιρείες Andromeda και Avramar (κατά περίπτωση) σε εξασφάλιση των Συμβάσεων Πίστωσης και του υφιστάμενου δανεισμού της Avramar, της Andromeda και της Perseus.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v