Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η προσφυγή για την Αττική Οδό

Μετά την ΕΑΔΗΣΥ και το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή κατά της ανάδειξης της ΓΕΚ Τέρνα ως προτιμητέου επενδυτή για την παραχώρηση του οδικού άξονα.

Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η προσφυγή για την Αττική Οδό

Απορριπτική ήταν -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- η απόφαση του ΣτΕ όσον αφορά την προσφυγή της επιλαχούσας κοινοπραξίας Vinci-Mυτιληναίος για τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για τη νέα παραχώρηση της Αττικής Οδού.

Υπενθυμίζεται ότι στον σχετικό διαγωνισμό, ο οποίος ολοκληρώθηκε στο σκέλος αποσφράγισης και ελέγχου των οικονομικών προσφορών τον περασμένο Σεπτέμβριο, προτιμητέος επενδυτής ανακηρύχθηκε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Προσέφερε 3,27 δισ. ευρώ, ενώ ο επιλαχών προτιμητέος επενδυτής Vinci - Μυτιληναίος, 3,106 δισ. ευρώ.

Η απόσταση μεταξύ των δύο προσφορών, αν και μικρή, ξεπέρασε το «όριο» που θα επέτρεπε με βάση τους όρους της δημοπράτησης την αίτηση βελτιωτικών προσφορών από το ΤΑΙΠΕΔ και ως εκ τούτου η προσφορά της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εγκρίθηκε.

Ακολούθως, υποβλήθηκε σχετική προσφυγή εκ μέρους της κοινοπραξίας στην ΕΑΔΗΣΥ, η οποία απορρίφθηκε ενώ στη συνέχεια κατατέθηκε νέα προσφυγή, αυτή τη φορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η οποία συζητήθηκε στα τέλη Ιανουαρίου 2024.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v