Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cenergy: Αυγάτισε εκ νέου το ανεκτέλεστο, ο στόχος για τα κέρδη

Λόγω της πολύ ισχυρής διεθνούς ζήτησης, τα περιθώρια κέρδους παραμένουν υψηλά, σημειώνει η διοίκηση του ομίλου. Η πρόβλεψη για τα φετινά EBITDA και οι φετινές επενδύσεις.

Cenergy: Αυγάτισε εκ νέου το ανεκτέλεστο, ο στόχος για τα κέρδη

Τις ισχυρές προοπτικές του ομίλου τόσο για τη φετινή χρονιά, όσο και για τα επόμενα χρόνια επιβεβαίωσε ο οικονομικός διευθυντής της Cenergy Αλέξανδρος Μπένος, στα πλαίσια της παρουσίασης της εισηγμένης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Ειδικότερα, ο Αλέξανδρος Μπένος επεσήμανε, μεταξύ άλλων ότι:

  • Με βάση τις προβλέψεις, το φετινό EBITDA θα κυμανθεί μεταξύ 230 και 250 εκατ. ευρώ (στα 216 εκατ. ευρώ πέρυσι, όταν το αρχικό guidance μιλούσε για μια επίδοση μεταξύ 180 και 200 εκατ. ευρώ).
  • Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων που έχει πολλαπλασιαστεί κατά τα τελευταία χρόνια έκλεισε το 2023 στα 3,15 δισ. ευρώ και συνεχίζει να ακολουθεί ανοδική πορεία λόγω των νέων συμβολαίων που υπογράφονται. Να σημειωθεί ότι στο ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων δεν συμπεριλαμβάνονται οι πωλήσεις υπέργειων καλωδίων (παραγωγή στη Βοιωτία).
  • Λόγω της πολύ ισχυρής διεθνούς ζήτησης, τα περιθώρια κέρδους παραμένουν υψηλά, με τις προοπτικές να διατηρούνται ευνοϊκές και για τα επόμενα χρόνια. Ο όμιλος τόσο στον τομέα των καλωδίων, όσο και σε αυτόν των σωλήνων χάλυβα επικεντρώνεται σε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.
  • Οι φετινές επενδύσεις θα κυμανθούν γύρω στα 130 εκατ. ευρώ και θα αφορούν τόσο το διπλασιασμό της παραγωγικής δυναμικότητας της μονάδας υποβρυχίων καλωδίων στην Κορινθία, όσο και το project αύξησης του capacity υπέργειων καλωδίων στη Βοιωτία, με την εμπλοκή και του νέου ακινήτου (πρώην εργοστάσιο της Πετζετάκις) που αποκτήθηκε το 2022.
  • Ο όμιλος έχει πάντα στο ραντάρ του το ενδεχόμενο παραγωγικής παρουσίας στις ΗΠΑ, είτε στον τομέα των υποβρυχίων καλωδίων (σε συνεργασία είτε με την δανέζικη Orsted, είτε με άλλον «παίκτη»), ενώ σενάρια εξετάζονται και για επένδυση στα υπέργεια καλώδια.
  • Το θέμα ενός ενδεχόμενου placement προκειμένου να διευρυνθεί περαιτέρω το ποσοστό ελεύθερης μετοχικής διασποράς (free float) στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, αποτελεί ζήτημα που εξαρτάται από το μητρικό όμιλο (Viohalco).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v