Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Prodea Investments «Διογένης» και «Αθηνών Αρένα»

Άλλαξαν χέρια οι δύο «ναοί» διασκέδασης. Η ΑΕΕΑΠ τούς απέκτησε έναντι 27 εκατ. ευρώ, βάσει της συμφωνίας εξυγίανσης που υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2022 μεταξύ Παπαθεοχάρη-τραπεζών.

Στην Prodea Investments «Διογένης» και «Αθηνών Αρένα»

Στην Prodea Investments περιήλθαν τον περασμένο Μάρτιο οι «ναοί» διασκέδασης «Διογένης» και «Αθηνών Αρένα» από τον όμιλο Παπαθεοχάρη, βάσει της συμφωνίας εξυγίανσης που υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2022, τους όρους της οποίας κατέγραψε αναλυτικά το Euro2day.gr.

Η Δείγμα Επενδυτική, η οποία κατέχει εμπορικό κέντρο (Agora Sygrou) επί της Λ. Συγγρού, όπου στεγάζεται, μεταξύ άλλων, το κέντρο διασκέδασης «Διογένης», προχώρησε σε αύξηση κεφαλαίου κατά 20 εκατ. ευρώ. Εν συνεχεία προέβη σε προεξόφληση του sale & lease back με πρόωρη λύση του.

Η παραπάνω σύνθετη δομή προκρίθηκε επειδή μέρος του κτιρίου (σ.σ. περίπου το μισό) έχει πωληθεί και νοικιαστεί (sale and lease back), ενώ το υπόλοιπο είναι ενυπόθηκο σε κοινοπρακτικό δάνειο ΕΤΕ και Αlpha Bank.

Στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας εξυγίανσης η Prodea απέκτησε τον Μάρτιο το «Αθηνών Αρένα» έναντι τιμήματος 7 εκατ. ευρώ. Το κέντρο διασκέδασης άνηκε στην εταιρεία «Νίκη και Πολύμνια ΑΕ», συμφερόντων Παπαθεοχάρη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v