Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Epsilon Net: Το 15% θα φτάσει η ΕΤΕ, όλη η δομή πίσω από το ντιλ με General Atlantic

Πώς Ιωάννης Μίχος, General Atlantic και Εθνική επιδιώκουν να αποκτήσουν το 100% της εταιρείας. Οι κρίσιμες λεπτομέρειες της μεγάλης συμφωνίας και ποιοι θα βάλουν τα κεφάλαια.

Epsilon Net: Το 15% θα φτάσει η ΕΤΕ, όλη η δομή πίσω από το ντιλ με General Atlantic

Μια συμφωνία… εγκάρδιας συνεννόησης, με στόχο την απόκτηση του συνόλου των δικαιωμάτων μειοψηφίας της Epsilon Net και τη διαγραφή των μετοχών της από το ΧΑ σύναψε ο βασικός της μέτοχος Ιωάννης Μίχος και ο στρατηγικός του εταίρος Εθνική Tράπεζα, με την General Atlantic, οργανισμό που ειδικεύεται σε επενδύσεις τεχνολογίας.

Οι τρεις πλευρές ανακοίνωσαν χθες ότι ενεργούν από κοινού και συντονισμένα. Επομένως, κατέχουν 34.100.000 μετοχές της Epsilon Net, που αντιστοιχούν σε 62,92% του μετοχικού της κεφαλαίου. Εξ αυτών οι 30.035.000 μετοχές ανήκουν στον Ιωάννη Μίχο, ιδρυτή και μεγαλομέτοχο της εταιρείας, και οι υπόλοιπες 4.065.000 μετοχές (7,5%) στην Εθνική Τράπεζα.

Η General Atlantic δεν κατέχει σήμερα μετοχές. Θα σηκώσει, όμως, το βασικό χρηματοδοτικό βάρος για την απόκτηση έως 20.100.000 μετοχών της Epsilon Net (37,08%), καλύπτοντας έως 200 εκατ. ευρώ από τα έως 250 εκατ. ευρώ, τα οποία θα απαιτηθούν για την απόκτησή τους (241,2 εκατ. ευρώ για αγορά 20.100.000 μετοχών), συν τις δαπάνες δημόσιας πρότασης.

Η General Atlantic συνέστησε στις 11 Απριλίου την εταιρεία ειδικού σκοπού Ginger Digital BidCo, η οποία αποτελεί τον προτείνοντα της υποχρεωτικής δημόσιας προσφοράς, βάσει της συμφωνίας μεταξύ General Atlantic, Ιωάννη Μίχου και Εθνικής. Η εταιρεία διαθέτει μετοχικό κεφάλαιο μόλις 25 χιλ. ευρώ, προχωρά, όμως, στην έκδοση δύο μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων. Το πρώτο, ύψους έως 200 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί από την General Atlantic, ενώ το δεύτερο, έως 50 εκατ. ευρώ, από την Εθνική Tράπεζα.

Η σχετική απόφαση για έκδοση των δύο ΜΟΔ ελήφθη στις 23 Απριλίου από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ginger Digital BidCo. Τα δύο ΜΟΔ θα έχουν διάρκεια 12 μηνών, με ετήσιο επιτόκιο 4,4%. Αυτό πιθανόν να σημαίνει ότι το SPV θα συγχωνευθεί σε βάθος μερικών μηνών με την Epsilon Net, κατά την πάγια πρακτική που ακολουθούν τα private equity funds.

Αν η δημόσια προσφορά είναι επιτυχής, ο Ι. Μίχος και η Εθνική θα εισφέρουν στην Ginger Digital τις υφιστάμενες μετοχές τους (30.035.000 μετοχές ο Ιωάννης Μίχος και 4.065.000 μετοχές η ΕΤΕ). Έτσι, το SPV θα κατέχει το 100% της Epsilon Net, με τον Ιωάννη Μίχο να διατηρεί το 55,42%, την General Atlantic να αποκτά το 29,58% και την Εθνική να διπλασιάζει το ποσοστό της σε 15% από 7,5% σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική είχε option για την απόκτηση ενός πρόσθετου 7,5% της Epsilon Net από τον Ι. Μίχο μετά παρέλευση τριετίας. Με το νέο σχήμα, το 7,5% επιχειρείται να το αποκτήσει από την αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v