Μεγάλος Χορηγός του Athens Science Festival η Cosmote

Η εταιρεία συμμετείχε στην εκδήλωση με τρία ρομπότ από το IT Innovation Center της, ενώ παρουσίασε επίσης την πρωτοβουλία «Cosmote Blue» καθώς και την εφαρμογή «Cosmote Chronos».

Μεγάλος Χορηγός του Athens Science Festival η Cosmote

H COSMOTE ως Μεγάλος Χορηγός παρουσίασε τις δικές της «ιστορίες» καινοτομίας και τεχνολογίας στο Athens Science Festival 2024, το μεγαλύτερο φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας της Ελλάδας. Τo φετινό Athens Science Festival αφηγήθηκε «Ιστορίες Αλλαγής» που ταξίδεψαν μικρούς και μεγάλους στον κόσμο της τεχνολογίας και της καινοτομίας, μέσα από βιωματικά δρώμενα, διαδραστικές εκθέσεις και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η COSMOTE μέσα από την τεχνολογία εστίασε στην καινοτομία, στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην εκπαιδευτική ρομποτική. Συγκεκριμένα, το κοινό ανακάλυψε τον τρόπο με τον οποίο η εφαρμογή COSMOTE CHRONOS ζωντανεύει στην οθόνη της κινητής συσκευής τα μνημεία της Ακρόπολης των Αθηνών και φέρνει τις δυνατότητες του μέλλοντος και το σπουδαίο παρελθόν μας στο σήμερα, αξιοποιώντας τις τεχνολογίες Augmented και Virtual Reality. Επιπλέον, το ειδικά σχεδιασμένο workshop «COSMOTE CHRONOS - Επαυξημένη Πραγματικότητα στην Εκπαίδευση», έδωσε στους εκπαιδευτικούς την ευκαιρία να εμβαθύνουν σε νέες διδακτικές μεθόδους μέσω ψηφιακών τεχνολογιών και να κατανοήσουν πώς θα μπορούσαν να τις εντάξουν σε έναν πιο δημιουργικό και αποτελεσματικό τρόπο μάθησης.

Κατά τη διάρκεια του Athens Science Festival, το hub καινοτομίας ΙΤ Innovation Center της COSMOTE παρουσίασε τα ανθρωποειδή ρομπότ Dinno, Inno και το ρομποτικό σκύλο Spot. Επίσης, συνεχίζοντας να στηρίζει ενεργά την εκπαιδευτική ρομποτική εδώ και δέκα χρόνια, η COSMOTE προσκάλεσε μαθητές και μαθήτριες στο Lego Open Lab workshop by COSMOTE, μια διαδραστική έκθεση ειδικά σχεδιασμένη για την ενημέρωση και εκπαίδευση γύρω από τις επιστήμες STEM. Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Νεστοράκης, Innovation Engineer της ομάδας COSMOTE IT Innovation Center συμμετείχε σε ειδικά διαμορφωμένο panel με θέμα την ρομποτική και τις τεχνολογίες αυτοματισμού.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ στήθηκε και μια multimedia εγκατάσταση, η οποία, συνδυάζοντας την τέχνη με την επιστημονική έρευνα, ενημέρωσε και ευαισθητοποίησε τους επισκέπτες για την υποθαλάσσια ζωή, καθώς και για την πρωτοβουλία COSMOTE BLUE για την προστασία του μπλε της χώρας μας. Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι πληροφορήθηκαν μέσα από ένα βιωματικό workshop για το πώς μπορούμε να συμβάλλουμε στην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος της Ελλάδας από την πλαστική ρύπανση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v