Μιχάλης Τσαμάζ: Οι ανταγωνιστές μας έχουν πάρει το μάθημά τους

Ο ανταγωνισμός, οι κεραίες και τα έργα ICT στο επίκεντρο της αποχαιρετιστήριας τηλεδιάσκεψης του CEO του ΟΤΕ. Τι είπε για τη θυγατρική στη Ρουμανία και το κόστος ενέργειας. Το μήνυμα για τον διάδοχο Κ. Νεμπή.

Μιχάλης Τσαμάζ: Οι ανταγωνιστές μας έχουν πάρει το μάθημά τους

Με μια ατάκα για τον ανταγωνισμό που θα συζητηθεί, ο Μιχάλης Τσαμάζ έκανε την τελευταία τηλεδιάσκεψη από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ.

Οι ανταγωνιστές έχουν πάρει το μάθημά τους, είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα τόσο για τις κεραίες όσο και την πώληση της θυγατρικής εταιρείας στην κινητή τηλεφωνία στη Ρουμανία. 

Αναφορικά με τη σταθερή τηλεφωνία, τόνισε ότι υπάρχει μείωση από τις παραδοσιακές υπηρεσίες αλλά αντισταθμίζεται από την ανάπτυξη του FTTH.

Το κουπόνι αναμένεται να δώσει ώθηση στη ζήτηση. Αυτή τη στιγμή είναι σε δημόσια διαβούλευση. Το αναμένουμε να λανσαριστεί το Q4 2024, οπότε ο αντίκτυπος θα φανεί το Q4 2024 και κυρίως το 2025, είπε χαρακτηριστικά.

Κεραίες

Πάντα εξετάζουμε δυνατότητες και ευκαιρίες που μπορεί να υπάρξουν στην αγορά. Είναι πολύ πρώιμο να πούμε κάτι για το θέμα, ανέφερε ο κ. Τσαμάζ.

ICT

Ο κ. Τσαμάζ τόνισε ότι υπάρχει ανάπτυξη, που οφείλεται στην υλοποίηση έργων ICT. Προέβλεψε ότι αυτό θα συνεχιστεί, καθώς πολλά από αυτά έχουν και κομμάτι συντήρησης. Το περιθώριο κέρδους από τα έργα αυτά είναι περίπου στο 20%, είπε χαρακτηριστικά.

Ανταγωνισμός

Ο ανταγωνισμός εντείνεται. Ωστόσο βλέπουμε ότι η μείωση των τιμών δεν έχει νόημα, αν δεν συνοδεύεται από εξαιρετική εμπειρία πελάτη.

Εμείς συνεχίζουμε να επενδύουμε και στις υποδομές και στην εμπειρία που προσφέρουμε στους πελάτες μας, τόνισε.

Κόστος ενέργειας

Επιπλέον κόστος €5 εκατ. είχε ο ΟTΕ όσον αφορά στην ενέργεια, όπως αποκάλυψε ο κ. Τσαμάζ.

Οπως υποστήριξε, το γεγονός αυτό οφείλεται στη λήξη των συμβολαίων του 2022 & 2023, που ήταν χαμηλά.

Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε νέα συμβόλαια για το 2025, με χαμηλότερες τιμές, εφόσον η αγορά το επιτρέψει, κατέληξε.

Ο κ. Τσαμάζ επισήμανε πως αυτό ήταν το 54ο συνεχόμενο conference call στο οποίο συμμετείχε ως Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟTΕ. Οι αναλυτές τού ευχήθηκαν ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια.

Έκλεισε, λέγοντας πως είναι σίγουρος πως ο διάδοχός του, Κώστας Νεμπής, μαζί με όλη την ομάδα θα συνεχίσουν την αναπτυξιακή πορεία του ΟTΕ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v