Νέες επενδύσεις 100 εκατ. από την Everty σε τουρισμό-real estate

Η εταιρεία διαθέτει ήδη πέντε ξενοδοχεία και βίλες στο Αιγαίο και την Πελοπόννησο. Σημαντικές επενδύσεις σε logistic parks και συγκροτήματα γραφείων. Τα σχέδια για τα ξενοδοχεία Ydor Hotel & Spa και Porto Kea Suites Hotel & Spa.

Νέες επενδύσεις 100 εκατ. από την Everty σε τουρισμό-real estate

Με την προσθήκη των δύο boutique ξενοδοχείων 5 αστέρων, του Ydor Hotel & Spa και του Porto Kea Suites Hotel & Spa, στο χαρτοφυλάκιό της, η Everty ολοκλήρωσε έναν κύκλο επενδύσεων ύψους 100 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα και σχεδιάζει μία σειρά από νέα projects, με αιχμή τον τουρισμό και τα εμπορικά ακίνητα.

«Σχεδιάζουμε να επενδύσουμε επιπλέον 100 εκατ. ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια σε καταλύματα φιλοξενίας και σε εμπορικά ακίνητα που βρίσκονται σε προνομιακές τοποθεσίες στην Ελλάδα. Ο στόχος μας είναι να επεκτείνουμε περαιτέρω τις επενδύσεις μας σε αναπτυξιακά έργα (development projects) που θα προσθέσουν αξία και θα βελτιώσουν το χαρτοφυλάκιό μας», επισημαίνει στο Euro2day.gr ο Νικόλαος Ρούπακας, Country Manager της Everty για την Ελλάδα.

Άλλωστε, στόχος των επικεφαλής της εταιρείας είναι η ανάδειξη της Sandglass Hotels & Villas Collection, του ξενοδοχειακού βραχίονα της Everty, σε έναν από τους κύριους παίκτες στον τομέα της φιλοξενίας όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Παράλληλα με τα νέα σχέδια, σε ένα από τα δυο boutique ξενοδοχεία 5 αστέρων που, όπως προαναφέρθηκε, απέκτησε η εταιρεία έχει δρομολογήσει ένα πρόγραμμα ανακαίνισης, το οποίο θα «τρέξει» μετά την ολοκλήρωση της φετινής τουριστικής σεζόν.

«Το Ydor Hotel & Spa είναι ένα καινούργιο ξενοδοχείο και το σχέδιό μας είναι να το προωθήσουμε τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά. Το Porto Kea Suites Hotel & Spa, όμως, λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια, και σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε μια ελαφριά ανακαίνιση (facelift) μετά το τέλος της σεζόν για να βελτιώσουμε περαιτέρω τους χώρους του. Και τα δύο ξενοδοχεία συμπληρώνουν το ένα το άλλο πολύ καλά. Το Ydor Hotel & Spa απευθύνεται σε ενήλικες/ζευγάρια, ενώ το Porto Kea Suites Hotel & Spa είναι ιδανικό για οικογένειες. Πιστεύουμε στις μεγάλες δυνατότητες της τουριστικής αγοράς της Κέας ως εναλλακτικού προορισμού, προσφέροντας σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, ποιοτικά καταλύματα και την αυθεντική εμπειρία ελληνικού νησιού», προσέθεσε ο Ν. Ρούπακας.

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων στην Ελλάδα

Με την ένταξη των δύο αυτών ξενοδοχείων στο portfolio των ακινήτων της, η Everty αριθμεί πλέον πέντε ξενοδοχεία στο επί ελληνικού εδάφους χαρτοφυλάκιό της. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει ήδη επενδύσει, ακολουθώντας τον αρχικό προγραμματισμό της, συνολικά 100 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα κατά τα πρώτα 4 χρόνια της παρουσίας της στην ελληνική αγορά.

«Το 50% περίπου αυτών των επενδύσεων έχει κατευθυνθεί σε καταλύματα φιλοξενίας, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχειακών θερέτρων, boutique ξενοδοχείων και πολυτελών βιλών σε προνομιακές τοποθεσίες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και την Πελοπόννησο, ενώ το υπόλοιπο 50% έχει τοποθετηθεί σε εμπορικά κτίρια, όπως logistic parks και γραφειακούς χώρους σε προνομιακές τοποθεσίες στην περιοχή της Αττικής», τόνισε.

Το χαρτοφυλάκιο της Everty -η οποία είναι μέλος του YNV Group, μιας πολυεθνικής εταιρείας με έδρα στην Κύπρο και παρουσία σε τρεις βασικούς τομείς, την τεχνολογία, την εκπαίδευση και τη διαχείριση ακινήτων-, απαρτίζεται από εμπορικά, βιομηχανικά και τουριστικά ακίνητα.

Ως προς το portfolio της στην Ελλάδα, από το 2020 η εταιρεία διαθέτει, αναπτύσσει και λειτουργεί τις Adytum Villas στο Πόρτο Χέλι, τέσσερα boutique θέρετρα (Iconic Santorini Hotel στη Σαντορίνη, Elounda Gulf Villas στην Ελούντα της Κρήτης, Ydor Hotel & Spa και Porto Kea Hotel Suites & Spa στην Κέα), τρία κτίρια γραφείων (ART1, AP10 στο Μαρούσι και το Metamorfosi Office Building στη Μεταμόρφωση) και δύο κέντρα logistics στον Ασπρόπυργο (Κέντρο Μέλισσα και Κέντρο Μαύρο Λιθάρι).

Σε ό,τι αφορά τον κλάδο φιλοξενίας, η εταιρεία διαθέτει ένα ξενοδοχείο στη Βουλγαρία και 4 projects (ξενοδοχεία και εστιατόριο) στην Κόστα Ρίκα. Συνολικά, τo χαρτοφυλάκιο της Everty περιλαμβάνει εμπορικά, οικιστικά, τουριστικά και μικτής χρήσης ακίνητα στην Αμερική, στην Ευρώπη και στην Αφρική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v