Η ώρα της αλήθειας για Avramar, το χρονοδιάγραμμα για προσφορές

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαδικασία πώλησης της Avramar. Πόσοι διεκδικούν την προβληματική εταιρεία. Τα milestones Μαΐου και Ιουνίου και τα μικτά σχήματα που κατεβαίνουν.

Η ώρα της αλήθειας για Avramar, το χρονοδιάγραμμα για προσφορές

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαδικασία πώλησης της προβληματικής εταιρείας ιχθυοκαλλιεργειών Avramar.

Πηγές με γνώση αναφέρουν στο Euro2day.gr ότι περισσότεροι από 10 είναι οι επενδυτές, όμιλοι ιχθυοκαλλιεργειών και funds ελληνικών και ξένων συμφερόντων, που έχουν λάβει τον φάκελο.

Το πρώτο deadline, με βάση τον προγραμματισμό, είναι η 31η Μαΐου όπου σύμφωνα με τη διαδικασία που τρέχει η Deloitte, θα πρέπει να καταθέσουν μη δεσμευτικές προσφορές ενώ στις 30 Ιουνίου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν δεσμευτική προσφορά.

Οι τράπεζες εκτιμούν ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής και ένα εφικτό και ρεαλιστικό σενάριο είναι η εταιρεία να αλλάξει χέρια μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. «Αυτό είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο», σημειώνει υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος στο Euro2day.gr.

Πάντως στελέχη της αγοράς που έχουν λάβει τον φάκελο εκτιμούν ότι θα δοθεί παράταση στη διαδικασία, με στελέχη του κλάδου που μίλησαν στο Euro2day.gr να σημειώνουν ότι οι περισσότεροι διεκδικητές έχουν κατέβει σε μικτά σχήματα.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η διάσωση της Avramar, η οποία βαρύνεται με χρέη άνω των 400 εκατ. ευρώ, αποτελεί ένα δύσκολο και πολύπλοκο εγχείρημα ενώ τα στοιχεία που έχουν δοθεί και, όσο καθυστερεί η διάσωσή της, προκαλεί επιπλέον ζημιά και σοβαρά προβλήματα στον κλάδο.

Η εταιρεία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας, έχει κατεβάσει ταχύτητα στην παραγωγή ενώ, όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, έχει ρίξει και τις τιμές που πουλά στις διεθνείς αγορές πιέζοντας συνολικά τον κλάδο.

Η εταιρεία, τέλος Μαρτίου, έλαβε το «πράσινο φως» για τη νέα δανειακή σύμβαση 20 εκατ. ευρώ. H εκταμίευση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης γίνεται σταδιακά και συνδέεται με τις ανάγκες που έχει η εταιρεία. Μάλιστα η εταιρεία ενημέρωσε στα μέσα Απριλίου τους προμηθευτές της ότι τα τιμολόγια που έχουν κοπεί από την 1η Μαρτίου και μετά θα πληρώνονται μέσα σε διάστημα 30 ημερών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v