Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Νέα 15ετής σύμβαση με την Κυπριακή Δημοκρατία

Το τίμημα για την άδεια θα καταβληθεί σε 15 ετήσιες δόσεις, βάσει συγκεκριμένου μαθηματικού τύπου, ο οποίος θα αντανακλά και τις ετήσιες επιδόσεις των παιχνιδιών που παρέχονται από την OΠΑΠ Κύπρου. Η πρώτη δόση, ύψους €4,2 εκατ., καταβλήθηκε σήμερα.

ΟΠΑΠ: Νέα 15ετής σύμβαση με την Κυπριακή Δημοκρατία

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. ανακοινώνει ότι η κατά 100% θυγατρική της, OΠΑΠ Κύπρου Λτδ., υπέγραψε σήμερα Σύμβαση Παραχώρησης με την Κυπριακή Δημοκρατία για την αποκλειστική διοργάνωση, παροχή και διαχείριση καθορισμένων τυχερών παιγνίων στην κυπριακή αγορά, για περίοδο 15 ετών. Σημειώνεται ότι η OΠΑΠ Κύπρου παρέχει επί σειρά ετών τα εξής παιχνίδια: ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΚΙΝΟ, SUPER 3, EXTRA 5, ΠΡΟΠΟ και ΠΡΟΠΟΓΚΟΛ.

Η παραχώρηση έχει άμεση ισχύ, έπειτα και από τη χορήγηση της σχετικής άδειας από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (ΕΑΣ) της Κύπρου, η οποία έλαβε χώρα νωρίτερα σήμερα.

Σημειώνεται ότι η ΕΑΣ αποτελεί πλέον τον ρυθμιστικό φορέα που θα εποπτεύει τις δραστηριότητες της OΠΑΠ Κύπρου.

Το τίμημα για την άδεια θα καταβληθεί σε 15 ετήσιες δόσεις, βάσει συγκεκριμένου μαθηματικού τύπου, ο οποίος θα αντανακλά και τις ετήσιες επιδόσεις των παιχνιδιών που παρέχονται από την OΠΑΠ Κύπρου. Η πρώτη δόση, ύψους €4,2 εκατομμυρίων, καταβλήθηκε σήμερα. Όλες οι υπόλοιπες δόσεις θα καταβάλλονται στις 31 Ιανουαρίου κάθε έτους για το οποίο παρέχεται άδεια.

Επιπλέον, η συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας επί του μεικτού κέρδους (GGR) των παιγνίων που διοργανώνονται από την OΠΑΠ Κύπρου ανέρχεται στο 22,5%.

Επίσης, η OΠΑΠ Κύπρου θα καταβάλλει ποσό ύψους 5% του GGR των παιχνιδιών της για χορηγίες αθλητικών, κοινωνικών και κοινωφελών δραστηριοτήτων εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι ελάχιστες ετήσιες πρόσοδοι της Κυπριακής Δημοκρατίας ορίζονται στα €20 εκατομμύρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v