Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξάρχου: Στόχος έσοδα 2,5 δισ. ευρώ το 2026

Η Intrakat στοχεύει σε ανεκτέλεστο ύψους 5 έως 7 δισ. την επόμενη πενταετία, «ώστε ο όμιλος να είναι διασφαλισμένος για εποχές που είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί το 10% περιθώριο κέρδους», είπε ο CEO του ομίλου στη γενική συνέλευση.

Εξάρχου: Στόχος έσοδα 2,5 δισ. ευρώ το 2026

Σε κύκλο εργασιών 2,5 δισ. ευρώ στοχεύει η Intrakat το 2026, σύμφωνα με το πλάνο που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Αλέξανδρος Εξάρχου, ενώπιον των μετόχων στην ετήσια γενική συνέλευση.

Επίσης, τέθηκε ο στόχος για περιθώριο ενοποιημένου μεικτού κέρδους 10%, περιθώριο EBITDA 7,5%.

Επίσης, η Ιntrakat στοχεύει σε ανεκτέλεστο ύψους 5 έως 7 δισ. την επόμενη πενταετία, «ώστε ο όμιλος να είναι διασφαλισμένος για εποχές που είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί το 10% περιθώριο κέρδους».

Ο επικεφαλής του ομίλου αναφέρθηκε στη στρατηγική που πρόκειται να ακολουθήσει η Ιntrakat, τονίζοντας πως ο όμιλος «θα λάβει τα μέτρα του, ώστε όταν μειωθεί η δυνατότητα διακράτησης υψηλού ανεκτέλεστου, να αναπτυχθεί στον χώρο των ΑΠΕ, αλλά και μέσω επιθετικής συμμετοχής στα έργα ΣΔΙΤ και στις παραχωρήσεις».

Η Ρουμανία

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ομίλου έκανε ευρεία αναφορά στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν ώστε να αναταχθούν τα εργοτάξια της ΑΚΤΩΡ σε Ρουμανία και Ελλάδα, η οποία κατέστη εφικτή σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα και οδήγησε στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης της θυγατρικής έναντι των αρχών, κυρίως στην Ρουμανία.

Αναφερόμενος στη Ρουμανία, τόνισε ότι η ανάπτυξη της αγοράς αυτής είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς προσφέρεται για ταχύτερη επιχειρηματική μεγέθυνση σε σχέση με την ελληνική, ενώ πρόσθεσε ότι η κατοχή 4 μηχανημάτων διάτρησης σηράγγων (ΤΒΜ) από την ΑΚΤΩΡ εκεί, αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού, καθώς η πλειονότητα των προς δημοπράτηση έργων στη Ρουμανία θα αφορά τις Βορειοανατολικές περιοχές της χώρας, που είναι στην πλειονότητά τους ορεινές.

Επίσης, συμπλήρωσε ότι η Ρουμανία όχι μόνο θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση σε σημαντικούς πόρους, αλλά και αποκτά βαρύνουσα γεωπολιτική σημασία για τη Δύση λόγω του επικείμενου ρόλου που θα αποκτήσει ως γέφυρα προς την Ουκρανία, όταν ο πόλεμος λήξει. Έτσι, ο κ. Εξάρχου ανέφερε ότι θα υπάρχουν πολύ σημαντικές ευκαιρίες στην αγορά των υποδομών, όπως για παράδειγμα ο κάθετος άξονας Αλεξανδρούπολης – Κωστάντζας και άλλες, και η Intrakat θα είναι σωστά τοποθετημένη ώστε να αποκτήσει μερίδια σε αυτήν.

Επιπλέον, επισήμανε την σημαντική αξία της στρατηγικής συνεργασίας με τον Όμιλο της ΔΕΗ, με την οποία η Intrakat αποκτά έναν ισχυρό εταίρο για την ανάπτυξη των έργων ΑΠΕ. Μάλιστα, σημείωσε ότι η συμφωνία με τη ΔΕΗ θα προσφέρει στον Όμιλο ένα σημαντικό ανεκτέλεστο άνω του €1 δισ., αλλά και έργα ΑΠΕ τα οποία θα λειτουργήσουν ως πυλώνας για την επιχειρηματική ανάπτυξη στο μέλλον.

«Η συμφωνία με τη ΔΕΗ ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερης σημασίας από την εξαγορά της ΑΚΤΩΡ» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v