Η Optronics Technologies, που δραστηριοποιείται στην εγκατάσταση τηλεπικοινωνιακών δικτύων, πέρασε σε κέρδη το πρώτο εξάμηνο του 2026.
Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 38,7% και ανήλθε σε 2,52 εκατ. ευρώ, από 1,82 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2025. Την άνοδο οδήγησαν τα έσοδα από έργα, που αυξήθηκαν 50% στα 2,26 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις εμπορευμάτων υποχώρησαν στα 257 χιλ. ευρώ.
Τα μικτά κέρδη εκτινάχθηκαν στα 712 χιλ. ευρώ, από μόλις 70 χιλ. ευρώ, με το μικτό περιθώριο να ανεβαίνει στο 28,3% από 3,9%. Τα λειτουργικά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε κέρδη 409 χιλ. ευρώ, έναντι ζημιών 236 χιλ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 316 χιλ. ευρώ, έναντι ζημιών 187 χιλ. ευρώ πέρυσι.
Σημαντική ήταν και η βελτίωση της ρευστότητας. Οι λειτουργικές ταμειακές ροές έφτασαν τα 952 χιλ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα υπερδιπλασιάστηκαν στα 1,66 εκατ. ευρώ, από 736 χιλ. ευρώ στο τέλος του 2025. Η εταιρεία δεν έχει τραπεζικό δανεισμό, ενώ τα ίδια κεφάλαια αυξήθηκαν στα 1,99 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρει η διοίκηση, η εταιρεία έχει από την αρχή του έτους συμβασιοποιημένα έργα ύψους 5 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να ολοκληρωθούν σε βάθος διετίας.