Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ideal: Aπάντηση σε έξι ερωτήματα του ΧΑ

Σε έξι ερωτήματα του ΧΑ, που αφορούν στα αποτελέσματα 2002, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, το συνολικό δανεισμό αλλά και το εκτιμώμενο ύψος των τοκοχρεωλυσίων, απαντά ο όμιλος Ideal με επιστολή του.

Ideal: Aπάντηση σε έξι ερωτήματα του ΧΑ
Σε έξι ερωτήματα του ΧΑ, που αφορούν στα αποτελέσματα 2002, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, το συνολικό δανεισμό αλλά και το εκτιμώμενο ύψος των τοκοχρεωλυσίων, απαντά ο όμιλος Ideal με επιστολή του.

Συγκεκριμένα, στην απαντητική επιστολή, η οποία είναι και η δεύτερη κατά σειρά προς το ΧΑ, σημειώνεται:

1. Τα αποτελέσματα έχουν διαμορφωθεί ως οι δημοσιευμένες καταστάσεις της Ideal με ημερομηνία 28 Φεβρουαρίου και η απάντηση της ερώτηση συμπεριλαμβάνεται στην από 5-2-2003 απαντητική επιστολή στην με αρ. Πρωτ. 7627 σχετική επιστολή.

2. Σχετικά με το δεύτερο ερώτημα, σας επισημαίνουμε, αναφέρεται στην επιστολή, ότι δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρίας με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2002, προς τράπεζες, ελληνικό δημόσιο, ασφαλιστικούς οργανισμούς η τρίτους.

3. Σχετικά με την τρίτη παράγραφο, σας ενημερώνουμε, ότι όπως αναφέραμε και πιο πάνω δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.

4. Σχετικά με την τέταρτη παράγραφο, σημειώνεται στηην επιστολή, ότι ο συνολικός δανεισμός του ομίλου με 31 Δεκεμβρίου 2002, ανέρχεται σε 51.082.483 ευρώ και είναι βραχυπρόθεσμος. Ως προς τις εγγυήσεις, τονίζεται στην επιστολή, ότι μέρος των δανείων αυτών, έχουν ληφθεί από τις εταιρείες στις οποίες συμμετέχουμε με εγγύηση του όμιλου Ideal.

Η τιμή του δείκτη ξένα προς ίδια κεφάλαια έχει επηρεασθεί κατά κύριο λόγο από το ύψος των συσσωρευμένων ζημιών. Με σκοπό, επίσης, την ενίσχυση της περιουσιακής διάρθρωσης η Διοίκηση της Ideal βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με του κύριους μετόχους της ώστε να αξιολογηθούν εναλλακτικοί τρόποι άντλησης κεφαλαίων και να διατυπωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους, προς έγκριση από τα αρμόδια όργανα μια πρόταση που θα εξασφαλίζει την απρόσκοπτη ανάπτυξη και επίτευξη των στόχων της εταιρείας μέσω της βελτιστοποίησης και εξυγίανσης της χρηματοοικονομικής της δομής και της βελτίωσης των ταμειακών ροών της.

Σύμφωνα με την επιστολή, σε αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσουν και οι παράμετροι που αναφέρουμε (παρ.3) στην από 5-2-2003 απαντητική επιστολή της Ideal στην με αρ. Πρωτ. 7627 σχετική επιστολή του ΧΑ.

5. Το εκτιμώμενο ύψος των τοκοχρεωλυσίων θα ανέλθει περίπου στα 4.000.000 ΕΥΡΏ, χωρίς να συνυπολογιστεί πιθανή θετική επίδραση από ενδεχόμενη αύξηση κεφαλαίου μέσα στη χρήση και η εταιρία θα εκπληρώσει κανονικά την εν λόγω υποχρέωση.

6. Δεν υπάρχουν εν γνώση μας στοιχεία η γεγονότα που να κρίνουμε σημαντικά ως δυνάμενα να επηρεάσουν δυσμενώς την περιουσιακή και οικονομική διάρθρωση της Ideal.

* Η πρώτη απαντητική επιστολή της Ideal δημοσιεύεται στη Δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v