Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέκροψ:Oι λόγοι που οδήγησαν στην πτώση του τζίρου

Σε ερωτήματα του Χ.Α., για τους λόγους που οδήγησαν στη σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών έναντι του 2002 με επίπτωση στην κερδοφορία, απαντά με επιστολή η Κέκροψ.

Κέκροψ:Oι λόγοι που οδήγησαν στην πτώση του τζίρου
Σε ερωτήματα του Χ.Α., για τους λόγους που οδήγησαν στη σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών έναντι του 2002 με επίπτωση στην κερδοφορία, απαντά με επιστολή η Κέκροψ, η οποία ετέθη σε καθεστώς επιτήρησης.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση του Χ.Α., από πού προέρχεται ο κύκλος εργασιών το 2002, η Κέκροψ τονίζει ότι το μεγαλύτερο τμήμα του κύκλου εργασιών της εταιρίας προέρχεται από πωλήσεις κατοικιών στα δύο συγκροτήματα που κατασκευάζει στο Παλαιό Ψυχικό, ενώ ένα μικρό τμήμα του προέρχεται από παροχή υπηρεσιών (project management) σε ιδιώτη επενδυτή.

Aναλυτικά: α) Πωλήσεις μεζονέτων & διαμερισμάτων 1.848.252,33 ευρώ. β) Παροχή υπηρεσιών 67.293,00 ευρώ. γ) Διάφορα έσοδα 9.866,20 ευρώ. Σύνολο 1.925.411,53 ευρώ.

Οσον αφορά στους λόγους στους οποίους αποδίδεται η σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών κατά 60%, η Κέκροψ επισημαίνει ότι ο κύκλος εργασιών της χρήσεως που έληξε την 31 Δεκεμβρίου 2002 είναι μειωμένος σε σχέση με την προηγούμενη χρήση λόγω μείωσης των πωλήσεων των κατοικιών. Εκτίμηση της εταιρίας είναι ότι η μείωση αυτή συνδέεται με τη γενικότερη οικονομική κατάσταση της αγοράς και ιδιαίτερα της αγοράς ακινήτων. Η πολιτική της εταιρίας στις πωλήσεις δεν έχει ουσιαστικά αλλάξει και είναι ίδια περίπου με αυτή της προηγούμενης χρήσης.

Επίσης, για τις προοπτικές της εταιρίας κατά την τρέχουσα χρήση, αλλά και τις εκτιμήσεις για την πορεία των βασικών οικονομικών μεγεθών, τονίζεται ότι οι προοπτικές της Κέκροψ από τις συνήθεις δραστηριότητες είναι δύσκολο να εκτιμηθούν, επειδή θεωρείται ότι αυτό είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Από τη διοίκηση της εταιρίας καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο κύκλος εργασιών να είναι υψηλότερος από αυτόν του 2002 ή τουλάχιστον να κινηθεί στα ίδια επίπεδα, με την προϋπόθεση ότι η γενικότερη οικονομική κατάσταση θα είναι καλύτερη από αυτή της προηγούμενης χρονιάς και θα υπάρξει ανάκαμψη στην αγορά ακινήτων.

Ως προς τις διευκρινίσεις που ζητά το Χ.Α., για τη σημείωση υπ΄ αριθμόν 3 στον μητρικό ισολογισμό 31/12/02, σημειώνεται ότι σε σχέση με τη σημείωση υπ’ αριθμόν 3 στον ισολογισμό της Κέκροψ, επισυνάπτεται το σημείωμα της δικηγόρου της εταιρίας (το οποίο παρατίθεται στη δεξιά στήλη ” Συνοδευτικό Υλικό”) προς τον Ορκωτό Λογιστή-Ελεγκτή της εταιρίας, στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά οι απαιτήσεις τρίτων κατά της Κέκροψ που διεκδικούνται δικαστικά.

Τέλος, σε ερώτημα για τον αν έχει έλθει σε γνώση της εταιρίας οτιδήποτε που θα μπορούσε να επηρεάσει δυσμενώς την περιουσιακή και οικονομική διάρθρωσή της, η Κέκροψ απαντά ότι δεν υπάρχει κανένα ενδοεταιρικό ή άλλο σημαντικό γεγονός που να γνωρίζει το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει δυσμενώς την περιουσιακή και οικονομική διάρθρωση της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v