Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περαιτέρω διευκρινίσεις από την Βαρβαρέσος

Η Βαρβαρέσος, με ανακοίνωση της διευκρινίζει θέματα που αφορούν στη μετοχική της σύνθεση, στο επενδυτικό της πρόγραμμα και στην πορεία του 2003, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις της μετοχής της.

Περαιτέρω διευκρινίσεις από την Βαρβαρέσος
Η Διοίκηση της Βαρβαρέσος, με ανακοίνωση της διευκρινίζει θέματα που αφορούν στη μετοχική της σύνθεση, στο επενδυτικό της πρόγραμμα και στην πορεία του 2003, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις της μετοχής της και τις φημολογίες που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι βασικοί μέτοχοι της εταιρίας Κωνσταντίνος, Αναστασία και Αικατερίνη Βαρβαρέσου κατέχουν σταθερά ποσοστό μετοχών της εταιρίας άνω του 70% και δεν προέβησαν σε πράξεις αγοράς - πώλησης μετοχών.

Επίσης, η εταιρία δεν προέβει σε καμία πράξη αγοράς - πώλησης ιδίων μετοχών, αφού δεν υφίσταται σχετική εντολή από την Γ.Σ. των μετόχων της.

Σημειώνεται, ότι τον επόμενο μήνα ολοκληρώνεται το τριετές επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας ύψους 25,5 εκ. ευρώ με την κατασκευή και λειτουργία του τρίτου υπερσύγχρονου κλωστηρίου δυναμικότητας 24.000 αδραχτιών.

Η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι ο κύκλος εργασιών αναμένεται για το 2003 να ξεπεράσει τα 27 εκ. ευρώ και να αυξηθεί σε σχέση με το 2002 σε ποσοστό 13%. Ο εξαγωγικός προσανατολισμός της εταιρίας εξακολουθεί να είναι υψηλός σε ποσοστό που υπερβαίνει το 70% του συνολικού κύκλου εργασιών με τα προϊόντα της να διατίθενται κυρίως στις απαιτητικές αγορές της Ευρώπης.

Σημειώνεται, ότι τα αρνητικά αποτελέσματα της χρονιάς που πέρασε, οφείλονται κατά κύριο λόγο στις μεγάλες αποσβέσεις (απόρροια των επενδύσεων που υλοποιούνται) και στον τριπλασιασμό των χρηματοοικονομικών εξόδων (κυρίως τόκοι του ομολογιακού δανείου).

Σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση των αποτελεσμάτων έπαιξαν επίσης η παγκόσμια οικονομική κρίση και η πτώση της κατανάλωσης, γεγονότα που είχαν ιδιαίτερο αντίκτυπο στο κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, που δραστηριοποιείται η εταιρία, με πτώση των τιμών των τελικών προϊόντων.

Επισημαίνεται ότι η εταιρία από ιδρύσεώς της μέχρι και σήμερα εξακολουθεί να είναι συνεπέστατη στις υποχρεώσεις της και να διατηρεί άριστες σχέσεις με όλους τους συνεργάτες της.

Τέλος, σημειώνεται ότι η εταιρία είναι προσανατολισμένη στην παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, εφαρμόζοντας σύγχρονες μορφές διοίκησης και λειτουργίας, στηριζόμενη στο άριστο και καταρτισμένο στελεχικό και εργατοτεχνικό δυναμικό της. Διαθέτει στέρεες και υγιείς βάσεις για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της παγκοσμιοποιημένης αγοράς και αισιοδοξεί για την συνέχιση της επιτυχημένης της πορείας στο μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v