Lavipharm: Συνεργασία με GlaxoSmithKline

Η Lavipharm Corp., το κέντρο Ερευνας & Ανάπτυξης του ομίλου Lavipharm στην Αμερική, ανακοίνωσε την υπογραφή τριετούς συμφωνίας με την GlaxoSmithKline για συνεργασία στον τομέα της Φαρμακευτικής Ερευνας.

Lavipharm: Συνεργασία με GlaxoSmithKline
Η Lavipharm Corp., το κέντρο Ερευνας & Ανάπτυξης του Ομίλου Lavipharm στην Αμερική, με εξειδίκευση στις τεχνολογίες διαλυτοποίησης, μορφοποίησης και χορήγησης φαρμάκων, ανακοίνωσε την υπογραφή τριετούς συμφωνίας με την GlaxoSmithKline για συνεργασία στον τομέα της φαρμακευτικής έρευνας.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι δύο εταιρίες θα χρησιμοποιήσουν την τεχνογνωσία, την εξειδίκευση και την παραγωγική δυνατότητα της Lavipharm στην τεχνολογία των υπερκρίσιμων υγρών (Super Critical Fluid, SCF) για την εφαρμογή, τον σχεδιασμό και τη μορφοποίηση φαρμακευτικών μορίων.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συμφωνίας η Lavipharm θα εκχωρήσει στην GlaxoSmithKline παγκόσμια αποκλειστικότητα της χρήσης των εφαρμογών της τεχνολογίας των υπερκρίσιμων υγρών για συγκεκριμένες θεραπευτικές κατηγορίες. Η επιτυχημένη ολοκλήρωση αυτής της συνεργασίας θα δώσει τη δυνατότητα στις ύο εταιρίες να επεκτείνουν τη συνεργασία τους και σε συγκεκριμένες φαρμακευτικές ουσίες.

”Αυτή η ερευνητική συνεργασία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη Lavipharm και την περαιτέρω ανάπτυξή της στον χώρο της τεχνολογίας των υπερκρίσιμων υγρών και των συστημάτων χορήγησης φαρμακευτικών ουσιών”, δήλωσε ο κ. Θανάσης Λαβίδας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Lavipharm . ”Η συνεργασία με την GlaxoSmithKline σηματοδοτεί το συνεχές και αυξανόμενο ενδιαφέρον για την τεχνολογία αυτή στον παγκόσμιο φαρμακευτικό χώρο και επιβεβαιώνει τη διορατικότητα και τη στρατηγική απόφαση της Lavipharm να επενδύσει σε αυτόν τον τομέα”.

”Η τεχνολογία των υπερκρίσιμων υγρών υπόσχεται να διαδραματίσει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη φαρμακευτική βιομηχανία και με τη Lavipharm έχουμε ένα συνεργάτη που έχει το προβάδισμα στην εφαρμογή της στο φαρμακευτικό χώρο”, τόνισε ο Harry Ferres, αντιπρόεδρος Φαρμακευτικής Ανάπτυξης της GlaxoSmithKline.

Η Lavipharm Corp., μέσω της Separex και άλλων θυγατρικών της κατέχει μοναδική εξειδίκευση, τεχνογνωσία και παραγωγική δυνατότητα στις εφαρμογές της τεχνολογίας των υπερκρίσιμων υγρών, σε φαρμακευτικές και βιοτεχνολογικές ουσίες.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι η Lavipharm έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί κατοχυρωμένες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής των υπερκρίσιμων υγρών, για τη διαλυτοποίηση, τη σωματιδιακή τροποποίηση, τη μορφοποίηση, την παρατεταμένη αποδέσμευση και τη χορήγηση μικρών μορίων, πεπτιδίων και πρωτεϊνών. Διαθέτει εγκαταστάσεις GMP και εργοστάσιο εμπορικής πιλοτικής παραγωγής.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η Lavipharm έχει ήδη ανακοινώσει συνεργασίες στον τομέα της τεχνολογίας των υπερκρίσιμων υγρών με διεθνείς εταιρίες, όπως οι Kobe Steel στην Ιαπωνία, Sheffield, Intervet (Akzo Nobel), Cephalon και άλλες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v