Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το σχέδιο εξυγίανσης της Olympic Catering

Σε τρεις άξονες στηρίζει τη στρατηγική της η νέα διοίκηση της Olympic Catering για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την επίτευξη ικανοποιητικής κερδοφορίας, όπως αναφέρεται στο πληροφοριακό σημείωμα, βάσει του οποίου το Δ.Σ. του Χ.Α. αποφάσισε την άρση του καθεστώτος επιτήρησης της μετοχής.

Το σχέδιο εξυγίανσης της Olympic Catering
Σε τρεις άξονες στηρίζει τη στρατηγική της η νέα διοίκηση της Olympic Catering, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της εταιρίας και την επίτευξη ικανοποιητικής κερδοφορίας.

Σημειώνεται ότι από σήμερα η μετοχή της εταιρίας επέστρεψε σε κανονικό καθεστώς διαπραγμάτευσης μετά την απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α. να άρει το καθεστώς επιτήρησης, εγκρίνοντας το σχετικό πληροφοριακό σημείωμα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο πληροφοριακό σημείωμα της Olympic Catering, το οποίο συντάχθηκε στο πλαίσιο της άρσης της υπαγωγής των μετοχών της εταιρίας σε καθεστώς επιτήρησης, οι άξονες της στρατηγικής αφορούν κυρίως στην αναβάθμιση των εκμεταλλεύσεων σε χώρους εστίασης εντός αεροδρομίων.

Επιπλέον, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας αναμένεται να προέλθει από την επέκταση της Olympic Catering στην παραγωγή και διάθεση κατεψυγμένων γευμάτων, με παράλληλη προώθηση τους μέσω μεσοπρόθεσμων συμβάσεων τροφοδοσίας και πανελλαδικού δικτύου διανομής, αλλά και από την επέκτασή της δραστηριότητας της αεροτροφοδοσίας σε περιφερειακά αεροδρόμια στην Ελλάδα.

Αναφορικά με τα βελτιωμένα μεγέθη που παρουσίασε η Olympic Catering το πρώτο τρίμηνο του 2003, όπως επισημαίνεται στο πληροφοριακό σημείωμα, είναι αποτέλεσμα της σημαντικής μείωσης των λειτουργικών εξόδων, της επίτευξης ικανοποιητικού ύψους λοιπών εσόδων εκμετάλλευσης, καθώς και του εξορθολογισμού των οικονομικών καταστάσεων της εταιρίας στις 31/12/2002, γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την αποφυγή επιβάρυνσης των αποτελεσμάτων με έκτακτα και ζημίες παρελθουσών χρήσεων.

Σημειώνεται πως η Olympic Catering θεωρείται μια εταιρία catering με εξειδίκευση στον τομέα της αεροτροφοδοσίας, καθώς κατά τη χρήση του 2002, ποσοστό που αντιπροσωπεύει το 54% του κύκλου εργασιών της αφορά σε τροφοδοσία αεροσκαφών και παροχή υπηρεσιών handling, ενώ το 28% στην εκμετάλλευση κυλικείων και εστιατορίων διαφόρων αεροδρομίων της χώρας και το 18% σε βιομηχανικό catering.

Μεταξύ άλλων σημειώνεται πως η Olympic Catering κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο τροφοδοσίας αεροσκαφών, καθώς είναι η μεγαλύτερη -βάσει ύψους κύκλου εργασιών- εταιρία στην εγχώρια αγορά αεροτροφοδοσίας και διαθέτει μονάδες αεροτροφοδοσίας στο αεροδρόμιο ”Ελευθέριος Βενιζέλος”, στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο.

Τέλος, και σχετικά με τη μετοχική σύνθεση της Olympic Catering, σημειώνεται πως ποσοστό 49% ελέγχει ο όμιλος της Everest, 10,37% κατέχει η Ολυμπιακή Αεροπορία, ποσοστό 9% κατέχει ο διευθύνων σύμβουλος της Olympic Catering και αντιπρόεδρος του ομίλου της Everest κ. Ευάγγελος Καλπίας, 2,92% κατέχει η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, 1,80% του μετοχικού κεφαλαίου ελέγχει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με τη Γενική να ελέγχει 1,02% μέσω του Α/Κ Μετοχικού Εσωτερικού, ενώ το υπόλοιπο 25,89% βρίσκεται σε διασπορά.

* Το πληροφοριακό σημείωμα που κατέθεσε η εταιρία για την άρση της επιτήρησης της μετοχής δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v