Μevaco: Επενδύσεις 2,5 εκατ. ευρώ μέχρι το 2004

Σε νέες επενδύσεις ύψους 2,5 εκατ. ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό προχωρά η Mevaco, για τις οποίες πρόσφατα υπέβαλε στο υπουργείο Ανάπτυξης οικονομοτεχνική μελέτη για επενδύσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Μevaco: Επενδύσεις 2,5 εκατ. ευρώ μέχρι το 2004
Σε νέες επενδύσεις ύψους 2,5 εκατ. ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας τελευταίας γενιάς προχωρεί η διοίκηση της MEVACO εντός του 2003, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της.



Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία υπέβαλε στις 18 Απριλίου στο υπουργείο Ανάπτυξης οικονομοτεχνική μελέτη για επενδύσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ενταχθεί στις ευεργετικές διατάξεις του μέτρου 2.5 του επιχειρησιακού προγράμματος ”ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ” (τεχνολογικός εξοπλισμός επιχειρήσεων). Με βάση τις παραπάνω διατάξεις, η εν λόγω επένδυση επιχορηγείται με ποσοστό 25%. Η χρηματοδότηση του υπολοίπου 75% θα προέλθει κυρίως από τα διαθέσιμα της εταιρίας (χρήση κερδών προηγούμενων οικονομικών χρήσεων, κεφαλαιοποίηση αποθεματικών).



Η υλοποίηση της παραπάνω επένδυσης θα πραγματοποιηθεί εντός των δύο προσεχών μηνών.

Ακόμη, για την περίοδο 2003-2004 η εταιρεία προγραμματίζει, εκτός των παραπάνω, επενδύσεις ύψους 1 εκατ. ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η ορθότητα της επιλογής της MEVACO να εκσυγχρονίζεται, επενδύοντας τα τελευταία 10 χρόνια τόσο σε μηχανολογικό εξοπλισμό όσο και σε κτιριακές εγκαταστάσεις, επιβεβαιώνεται από την ιδιαίτερα καλή πορεία των μεγεθών της που την κατατάσσουν μεταξύ των υγιέστερων εισηγμένων εταιρειών στο Χ.Α. και την καθιστούν ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο, ενισχύοντας την προσπάθεια διείσδυσής της στις αγορές των ευρωπαϊκών χωρών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v