Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπουτάρης: Μειωμένα κέρδη και πωλήσεις στο τρίμηνο

Κάμψη σημείωσαν τόσο οι πωλήσεις όσο και τα κέρδη της Μπουτάρης στο α’ τρίμηνο του 2003, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας. Η Μπουτάρης αποδίδει τη μείωση των πωλήσεων στην πτώση που σημείωσε η κατανάλωση της μπύρας, ενώ αρνητικά επηρέασε τα καθαρά αποτελέσματα η εγγραφή πρόβλεψης υποτίμησης συμμετοχών ύψους 645 χιλιάδων ευρώ.

Μπουτάρης: Μειωμένα κέρδη και πωλήσεις στο τρίμηνο
Κάμψη σημείωσαν τόσο οι πωλήσεις όσο και τα κέρδη της Μπουτάρης στο α’ τρίμηνο του 2003, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

Αναλυτικότερα, σε ενοποιημένο επίπεδο οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα ευρώ 11.191.430 μειωμένες κατά 11% σε σχέση με την περυσινή χρονιά.

Η εταιρία αποδίδει τη μείωση των ενοποιημένων πωλήσεων κυρίως στην πτώση που σημείωσε στο σύνολό της η κατανάλωση της μπύρας στη χώρα μας κατά το α’ τρίμηνο του έτους. Η κατανάλωση επηρεάσθηκε ιδιαίτερα από τον πόλεμο στο ΙΡΑΚ και τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες την περίοδο αυτή.

Ωστόσο, η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι οι απώλειες του πρώτου 3μήνου είναι προσωρινές και ότι δεν θα επηρεάσουν τα προσδοκώμενα ετήσια αποτελέσματα του 2003. Η διοίκηση προβλέπει ότι ο αρχικός ετήσιος στόχος θα επιτευχθεί, καθώς αφενός οι ενδείξεις από την πορεία των πωλήσεων τους μήνες Απρίλιο και Μάιο είναι θετικές και αφετέρου η συμμετοχή των πωλήσεων του τριμήνου στα συνολικά αποτελέσματα του έτους είναι πολύ μικρή, λόγω έντονης εποχικότητας του προϊόντος.

Εξάλλου, σε ενοποιημένο επίπεδο, τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBIDTA) καθώς και τα κέρδη προ φόρων σημείωσαν κάμψη, η οποία οφείλεται αποκλειστικά στους παράγοντες που επηρέασαν δυσμενώς την αγορά της μπύρας κατά το 1ο τρίμηνο και αναφέρονται παραπάνω.

Στην ανακοίνωση της εταιρίας επισημαίνεται ότι τα καθαρά αποτελέσματα της Ι. Μπουτάρης επηρεάσθηκαν από την εγγραφή της πρόβλεψης υποτίμησης συμμετοχών κατά 645 χιλιάδων ευρώ, που έγινε για πρώτη φορά κατόπιν εφαρμογής των νέων διατάξεων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, όπως ισχύουν από 1/1/2003, ενώ προβλέπει ότι η επιβάρυνση αυτή θα απορροφηθεί με τα αποτελέσματα της 30/06/2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v