Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BYTE: Αύξηση 15,67% στα κέρδη μετά φόρων

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου BYTE για το 2007 διαμορφώθηκε στα  54,57 εκατ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 29,46%.  Τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 2,96 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 15,76%.

BYTE: Αύξηση 15,67% στα κέρδη μετά φόρων
Ο κύκλος εργασιών του ομίλου BYTE για το 2007 διαμορφώθηκε στα  54,57 εκατ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 29,46% σε σχέση με τη χρήση του 2006

Τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 2,96 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 15,76% , ενώ τα EBITDA ξεπέρασαν τα  6,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 15,07% σε ετήσια βάση.
 
Παράλληλα, η μητρική εταιρεία σημείωσε, σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών της τάξης του 38,11%, ο οποίος ανήλθε σε 43,88 εκατ. ευρώ. Ανοδο 17,92% σημείωσαν στα κέρδη μετά φόρων ξεπερνώντας τα 3 εκατ. ευρώ.
 
Ενίσχυση κατά 18,75%  σημείωσαν τα κέρδη ανά μετοχή που ανήλθαν σε 0,19 ευρώ.

Με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, ο κος Σπύρος Βυζάντιος, Πρόεδρος και Διευθύνων της BYTE δήλωσε: «Τα αποτελέσματα της χρήσης του 2007 μας γεμίζουν ικανοποίηση, καθώς επιβεβαιώνουν τη σταθερή αναπτυξιακή πορεία, στην οποία έχει εισέλθει η BYTE τα τελευταία δύο χρόνια. Πιστή στους στόχους της επιχειρησιακής της στρατηγικής, από τα τέλη του 2006 και καθ' όλη τη διάρκεια του 2007 η εταιρεία ενίσχυσε τη δυναμική της μέσα από σημαντικές επιχειρηματικές συμφωνίες, την ολοκλήρωση ενός μεγάλου αριθμού έργων και την επέκταση των δραστηριοτήτων της και ενίσχυση της θέσης της εκτός των ελληνικών συνόρων.

Ενδεικτικά, από τα επιτεύγματα του 2007, θα ήθελα να σταθώ στην έναρξη λειτουργίας της BYTE Bulgaria και ακολούθως στη σύναψη συμφωνίας με τη Max Telecom για τη σουίτα εφαρμογών Google Apps-Partner Edition.

Επιπλέον, ειδικής μνείας χρήζει η ολοκλήρωση του έργου Police Online, το οποίο μάλιστα στάθηκε αφορμή για την ένταξη της ΒΥΤΕ στις βέλτιστες πρακτικές (Best Practices) των έργων πληροφορικής του Γ' ΚΠΣ, με κριτήριο την υποδειγματική καινοτομία και τον σύντομο χρόνο ολοκλήρωσης της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου.

Στην ίδια κατεύθυνση, για το 2008, κεντρικός άξονας της στρατηγικής της BYTE παραμένει, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση της θέσης της σε χώρες που ήδη η εταιρεία έχει παρουσία, αλλά και η γεωγραφική επέκταση των δραστηριοτήτων της για την κάλυψη των αγορών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό, από τις πρόσφατες εξελίξεις, θα πρέπει να ξεχωρίσουμε την ίδρυση της θυγατρικής μας εταιρείας στη Ρουμανία, με την επωνυμία BYTE IT SRL. Παράλληλα, στρατηγικής σημασίας είναι για εμάς η περαιτέρω ενδυνάμωση των δραστηριοτήτων της ΒΥΤΕ στην παροχή λύσεων Επιχειρησιακού Λογισμικού, καθώς και η αξιοποίηση της πολυετούς τεχνογνωσίας μας για τη διεκδίκηση περισσότερων έργων του Δημόσιου Τομέα και κατ' επέκταση την αύξηση του μεριδίου που κατέχει η εταιρεία και στη συγκεκριμένη αγορά."

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v