Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fieratex: Αύξηση τζίρου, πτώση κερδών το α’ 3μηνο

Αύξηση 9,25% στον κύκλο εργασιών και πτώση 74% στα κέρδη προ φόρων σημείωσε η Fieratex το α’ τρίμηνο του 2003. Η εταιρία αποδίδει την πτώση στην αλλαγή του τρόπου καταμερισμού των αποσβέσεων και στις αυξημένες ζημίες από αποτίμηση χαρτοφυλακίου.

Fieratex: Αύξηση τζίρου, πτώση κερδών το α’ 3μηνο
Αύξηση σε ποσοστό 9,25% ή 813 χιλ. ευρώ σημείωσε ο κύκλος εργασιών της Fieratex το α’ τρίμηνο του 2003, διαμορφούμενος σε 9.602 χιλ. ευρώ, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2002.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η αύξηση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση της παραγωγής, τη διεύρυνση του πελατολογίου και τη μεταστροφή των πωλήσεων της εταιρίας σε προϊόντα με μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία.

Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 46 χιλ. ευρώ, μειωμένα κατά 133 χιλ. ευρώ ή 74% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης.

Η μείωση αυτή των κερδών οφείλεται, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην αλλαγή του τρόπου καταμερισμού των αποσβέσεων και της μισθοδοσίας στα τρίμηνα, καθώς και του τρόπου υπολογισμού των προβλέψεων επισφαλών απαιτήσεων. Τα παραπάνω επιβάρυναν τα αποτελέσματα της τρέχουσας περιόδου με 210 χιλ. ευρώ περίπου.

Επίσης, και στις αυξημένες ζημίες από αποτίμηση του χαρτοφυλακίου που ανήλθαν σε 244 χιλ. ευρώ έναντι 79 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρήσης.

Τέλος, σημειώνεται ότι στα στοιχεία των πωλήσεων και του ρυθμού των παραγγελιών μέχρι σήμερα, η διοίκηση της εταιρίας θεωρεί ότι δεν συντρέχει λόγος τροποποίησης των στοιχείων του προϋπολογισμού, με βάση τον οποίο εκτιμάται ότι οι πωλήσεις σε ετήσια βάση θα ανέλθουν σε 38 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων σε 1,2 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v