Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υalco: Εντός Απριλίου κλείνει η συμφωνία με Ιωνία

Εντός του Απριλίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ Yalco και Τιτάν σε ό,τι αφορά την απόκτηση της θυγατρικής εταιρίας Ιωνία από τον όμιλο οικιακού εξοπλισμού. "Παγώνουν" τα σχέδια επέκτασης σε Βουλγαρία-Τουρκία.

  • της Πέννυς Κούτρα
Υalco: Εντός Απριλίου κλείνει η συμφωνία με Ιωνία
Εντός του Απριλίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ Yalco και Τιτάν σε ό,τι αφορά την απόκτηση της θυγατρικής εταιρίας Ιωνία από τον όμιλο οικιακού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Yalco, μένει να καθοριστεί ο τρόπος ενσωμάτωσης της Ιωνία, καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο ανταλλαγής μετοχών, πέραν της καθαρής εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού.

Πάντως, στον σχεδιασμό του ομίλου Yalco περιλαμβάνονται η ένταξη των καταστημάτων Ιωνία στη θυγατρική Omnishop, που αποτελεί τον βραχίονα του ομίλου στη λιανική, και η ένταξη της χονδρικής δραστηριότητας στη Yalco.

Η Ιωνία διαθέτει 9 καταστήματα και το 2007 παρουσίασε πωλήσεις 12 εκατ. ευρώ, ενώ το 50% αυτών αφορούσε σε χονδρικές πωλήσεις προς ξενοδοχεία.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες δραστηριότητες, σύμφωνα με τη διοίκηση της Yalco, οι επαφές για επέκταση στη Βουλγαρία έχουν παγώσει, μια και δεν κατέστη δυνατή η συνεργασία με τον τοπικό παίκτη, ενώ μετατίθεται επίσης και το σχέδιο εισόδου στην τουρκική αγορά με εξαγορά λιανικής αλυσίδας οικιακών ειδών.

Προς το παρόν ο όμιλος επικεντρώνεται στις θυγατρικές του στη Ρουμανία, όπου ήδη τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του κατέστη κερδοφόρος, και στην Ουγγαρία. Παράλληλα, αναπτύσσει το σήμα Habitat, για το οποίο υπάρχει το ενδεχόμενο επέκτασης της αντιπροσωπείας και σε άλλες αγορές.

Σήμερα λειτουργεί ένα Habitat στο Notos Galleries Home και στα τέλη του χρόνου πρόκειται να δημιουργηθεί και δεύτερο shop in a shop στο νέο Notos Galleries Home, στο νέο εμπορικό κέντρο Golden Hall. Tαυτόχρονα, η εταιρία αναζητά νέα σημεία για καταστήματα Habitat στα νότια και στα βόρεια προάστια.

Το 2008 ο τζίρος της Habitat προβλέπεται σε 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά μαζί με τα Omnishop ο τζίρος της λιανικής θα ανέλθει στα 7 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v