ΝΤΠΟΛ: Μετονομάζεται σε Centric Multimedia

Σε Centric Multimedia μετονομάζεται η Ντεσπέκ Πολυμέσα Συστήματα, σύμφωνα με απόφαση της γενικής συνέλευσης, η οποία μεταξύ άλλων ενέκρινε και τη διανομή μερίσματος ύψους 0,04 ευρώ ανά μετοχή που αντιπροσωπεύει το 73% των μετά φόρων κερδών.

ΝΤΠΟΛ: Μετονομάζεται σε Centric Multimedia
Σε Centric Multimedia μετονομάζεται η Ντεσπέκ Πολυμέσα Συστήματα, σύμφωνα με απόφαση της γενικής συνέλευσης, η οποία μεταξύ άλλων ενέκρινε και τη διανομή μερίσματος ύψους 0,04 ευρώ ανά μετοχή.

Σε ό,τι αφορά την αλλαγή ονόματος, η διοίκηση της εταιρίας επισήμανε ότι σηματοδοτεί την διακριτή και αυτόνομη παρουσία της Centric Multimedia τόσο στο πλαίσιο του ομίλου Ντεσπέκ όσο και στο ευρύτερο πλαίσιο της χρηματιστηριακής και επενδυτικής κοινότητας.

Η επιλογή του νέου ονόματος έχει ως στόχο να καταδείξει τον κεντρικό-ηγετικό ρόλο που διαδραματίζει η εταιρία στην αγορά πολυμέσων.

Σε ότι αφορά τη διανομή μερίσματος, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Centric Multimedia κ. Αντώνης Πανώριος, μιλώντας στους μετόχους τόνισε ότι η γενναία μερισματική πολιτική με τη διανομή του 73% των μετά φόρων κερδών πιστοποιεί την οικονομική ευρωστία της επιχείρησης σε μια περίοδο δύσκολη για τον κλάδο της πληροφορικής.

Επισημαίνεται ότι το συνολικό διανεμόμενο μέρισμα για τη χρήση του 2002 ανέρχεται σε 407.010 ευρώ επί συνολικών μετά φόρων κερδών 555.300 ευρώ. Η γενική συνέλευση εξουσιοδότησε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας να αποφασίσει την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος λήψης μερίσματος.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χρήση του 2002 ο κύκλος εργασιών της Ντεσπέκ Πολυμέσα Συστήματα ενισχύθηκε κατά 28% και διαμορφώθηκε σε 10,789 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 8,432 εκατ. ευρώ του 2001, τα καθαρά προ φόρων κέρδη ενισχύθηκαν οριακά κατά 0,5% καθώς ανήλθαν στις 854,32 χιλιάδες ευρώ σε σχέση με 850,23 χιλιάδες ευρώ της προηγούμενης χρονιάς, ενώ τα καθαρά μετά φόρων κέρδη αυξήθηκαν κατά 4,5% και έφτασαν στις 555,3 χιλιάδες ευρώ έναντι 531,38 χιλιάδων ευρώ του 2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v