Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Forthnet: Εξαγοράζει τη NOVA έναντι 430 εκ. ευρώ

Με καθαρό τίμημα ύψους 430 εκατ. ευρώ, εξαγοράζει τη NOVA η FORTHnet. Η εταιρία προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου έως 300 εκατ. ευρώ Τι περιλαμβάνει η συμφωνία.

Forthnet: Εξαγοράζει τη NOVA έναντι 430 εκ. ευρώ
Εναντι καθαρού τιμήματος ύψους 430 εκατ. ευρώ (το ποσό που θα λάβει ο πωλητής) έκλεισε η πώληση της ψηφιακής πλατφόρμας NOVA, στη FORTHnet.

Η FORTHnet αναλαμβάνει επίσης δάνειο ύψους 60 εκατ. ευρώ που αφορά τη NOVA, στο ταμείο της οποίας υπάρχουν διαθέσιμα, ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Η εταιρία προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου έως 300 εκατ. ευρώ, ενώ η εκ των βασικών μετόχων της και αραβικών συμφερόντων, Forgendo Limited, η οποία δεσμεύτηκε να ψηφίσει υπέρ της Αύξησης και να συμμετάσχει σε αυτήν καταβάλλοντας μέχρι 300.000.000 ευρώ.

Το deal έκλεισε σήμερα το απόγευμα
, δίδοντας τέλος σε μια διαδικασία μηνών στην οποία ενεπλάκησαν πολλά ονόματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

----Η ανακοίνωση της FORTHnet

Σε συνέχεια της από 10 Απριλίου 2008 ανακοίνωσής της, η FORTHNET Α.Ε. (στο εξής η «Εταιρεία» ή η «Forthnet») ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Ι. Εξαγορά

1. Στις 14 Απριλίου 2008, υπέγραψε σύμβαση (στο εξής η «Σύμβαση Αγοραπωλησίας») με τις εταιρείες MYRIAD INTERNATIONAL HOLDING B.V. (στο εξής η «MIH») και TELETYPOS CYPRUS LIMITED (στο εξής από κοινού με την ΜΙΗ οι «Πωλητές») για την εξαγορά (στο εξής η «Εξαγορά») του συνόλου των μετοχών των αλλοδαπών εταιρειών NETMED Ν.V. και INTERVISION (SERVICES) B.V. (στο εξής οι «Εξαγοραζόμενες Εταιρείες») έναντι συνολικού ανταλλάγματος ίσου προς την επιχειρηματική αξία (enterprise value) των Εξαγοραζόμενων Εταιρειών ύψους 490.000.000 Ευρώ βάσει των οικονομικών καταστάσεών τους με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2007 (στο εξής το «Αντάλλαγμα»).

Η εκ των Εξαγοραζόμενων Eταιρειών, NETMED N.V., αποτελεί τη μητρική των, μεταξύ άλλων εταιρειών, NETMED HELLAS A.E. και MULTICHOICE HELLAS A.E. οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

2. Η ολοκλήρωση της Εξαγοράς, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσω νεοσυσταθησόμενης 100% θυγατρικής της Forthnet (στο εξής η «Νέα Εταιρεία»), τελεί υπό ορισμένες αιρέσεις, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης της Εξαγοράς και της έμμεσης αλλαγής ελέγχου συνδεδεμένων με τη NETMED N.V. επιχειρήσεων από της αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα και στην Κύπρο, καθώς και της έγκρισης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας (στο εξής η «ΕΓΣ»).

ΙΙ. Χρηματοδότηση της Εξαγοράς

Τα κεφάλαια για την καταβολή του Ανταλλάγματος θα προέλθουν από της ακόλουθες πηγές:
1. Από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων της και δικαίωμα προεγγραφής (στο εξής η «Αύξηση»), μέσω της οποίας θα επιδιωχθεί η άντληση μέχρι 300.000.000 Ευρώ, τα οποία στη συνέχεια θα διατεθούν στη Νέα Εταιρεία.

Προς το σκοπό αυτό, εντός των προσεχών ημερών το Δ.Σ. της Forthnet θα συγκαλέσει την ΕΓΣ.

2. Από μακροπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό, που θα λάβει τη μορφή ομολογιακού δανείου το οποίο θα εκδοθεί από την Νέα Εταιρεία. Η Forthnet έχει συμφωνήσει της βασικούς όρους χρηματοδότησης με όμιλο Ελληνικών Τραπεζών.

Τέλος, η εκ των βασικών μετόχων της Forthnet, Forgendo Limited, η οποία κατέχει ποσοστό 21% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, δεσμεύτηκε να ψηφίσει υπέρ της Αύξησης και να συμμετάσχει σε αυτήν καταβάλλοντας μέχρι 300.000.000 Ευρώ.

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος της Εταιρίας για την Εξαγορά είναι η Merrill Lynch.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v