Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελγέκα: Διανομή μερίσματος 0,06 ευρώ για το 2002

Τη διανομή μερίσματος 0,06 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2002 ενέκρινε η Γ.Σ. της Ελγέκα. Η διοίκηση της εταιρίας αναμένει αύξηση στα οικονομικά μεγέθη μητρικής και ομίλου και για το 2003.

Ελγέκα:  Διανομή μερίσματος 0,06 ευρώ για το 2002
Τη διανομή μερίσματος 0,06 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2002 ενέκρινε η γενική συνέλευση της Ελγέκα, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 23 Ιουνίου 2003.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί για μερίσματα είναι 961,629.90 ευρώ, το οποίο αποτελεί το 38,92% των κερδών της Ελγέκα μετά την αφαίρεση του φόρου και του τακτικού αποθεματικού.

Ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος ορίζεται η 23η Ιουνίου και δικαιούχοι είναι όσοι μέτοχοι εμφανίζονται στο μετοχολόγιο της εταιρίας μετά το κλείσιμο του Χ.Α. στις 23 Ιουνίου 2003.

Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει από 14 Αυγούστου 2003.



Επίσης, επικυρώθηκε η ιδιότητα των μελών του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας σύμφωνα με τον νόμο περί εταιρικής διακυβέρνησης, ως εξής: Αλέξανδρος Κατσιώτης - πρόεδρος & δ/νων σύμβουλος, Έλλη Κατσιώτη – Δρακοπούλου – αντιπρόεδρος, Παρασκευάς Τοκτόκογλου – μέλος, Μιχάλης Φανδρίδης - μέλος μη εκτελεστικό, Εμμανουήλ Πατεράκης –μέλος μη εκτελεστικό, Ηλίας Γιάννηλερ - μέλος μη εκτελεστικό/ανεξάρτητο, Νίκος Σκουλάς - μέλος μη εκτελεστικό/ανεξάρτητο.

Σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα του 2003, η Ελγέκα αναμένει ο γενικός κύκλος εργασιών να φθάσει τα 126 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 9% περίπου ως προς το 2002. Για τα κέρδη προ φόρων, στόχος της εταιρίας είναι να παραμείνουν στα επίπεδα του 2002. Σε ενοποιημένη βάση, τόσο ο γενικός κύκλος εργασιών όσο και τα λειτουργικά αποτελέσματα αναμένεται να κινηθούν ανοδικά.

Το 2003 η Ελγέκα ξεκίνησε δύο νέες εμπορικές συνεργασίες, με την Pfizer Hellas – Consumer Healthcare Products για τη διανομή του Listerine Actives (ταινίες στοματικής φροντίδας), και με την εταιρία Nabisco για τη διανομή των προϊόντων OREO, CHIPS AHOY (μπισκότα) κ.λπ.

Τέλος, σχετικά με το επενδυτικό πρόγραμμα για την ίδρυση κέντρου επεξεργασίας – διανομής φρούτων και λαχανικών, προϋπολογιζόμενου κόστους 17,3 εκατ. ευρώ, για το οποίο τον Σεπτέμβριο του 2002 κατατέθηκε φάκελος στο υπουργείο Γεωργίας και αίτηση για επιδότηση του εν λόγω προγράμματος, η εταιρία βρίσκεται σε αναμονή έγκρισης της επιδότησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο