Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρέκα: Με 25% στην Deltagro

Με 25% θα συμμετέχει η Κρέκα στην εταιρία Deltagro, - το υπόλοιπο 75% ανήκει στις συνεταιριστικές Sicarev, CAPV- , μέσω της οποίας θα διαχειρίζεται δίκτυο διανομής ζώντων ζώων για τις βαλκανικές χώρες και την Τουρκία.

Κρέκα: Με 25% στην Deltagro
Από 1η Ιουλίου 2002 θα ξεκινήσει η λειτουργία της εταιρίας Deltagro, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει η Κρέκα με 25%, η συνεταιριστική εταιρία Sicarev με 70% και η επίσης συνεταιριστική εταιρία CAPV με 5%.

Η Deltagro θα διοικείται από ένα εποπτικό συμβούλιο, το οποίο θα αποτελείται από τους προέδρους όλων των εταιριών που συμμετέχουν στην Sicarev και από ένα διοικητικό συμβούλιο που θα αποτελείται από στελέχη των εταιριών (η Κρέκα θα συμμετέχει με ένα μέλος).

Σύμφωνα και με σχετική παρουσίαση της Deltagro στη Διεθνή Αγροτική Εκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι (1-3/3/02), μέσω της νέας εταιρίας η Κρέκα θα διαχειρίζεται δίκτυο διανομής ζώντων ζώων για τις βαλκανικές χώρες και την Τουρκία, ενώ οι εξαγωγές που πραγματοποιούνταν μέχρι σήμερα από την Sicarev σε Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία και Ελλάδα θα πραγματοποιούνται μέσω της Deltagro.

Για το β’ εξάμηνο του 2001, ο κύκλος εργασιών της Deltagro αναμένεται να ανέλθει σε 35 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2003 προβλέπεται ότι θα ανέλθει σε 146 εκατ. ευρώ. Το κεφάλαιο της εταιρίας έχει ορισθεί στα 2,75 εκατ. ευρώ, ενώ θα ελέγχει μέσω των δύο συνεταιρισμών 5.260 κτηνοτρόφους και 185.000 μοσχάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v