Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΙΔΜΑ: Με 100% στις SID-PAC Ρουμανίας, Βουλγαρίας

Η ΣΙΔΜΑ, μέσω της κατά 100% θυγατρικής της Sidma Worldwide, εξαγόρασε το 50% της SID-PAC στη Ρουμανία και το 25% της SID-PAC στη Βουλγαρία, έναντι τιμήματος 3 εκατ. ευρώ, και κατέχει πλέον το 100% των πιο πάνω εταιρειών.

ΣΙΔΜΑ: Με 100% στις SID-PAC Ρουμανίας, Βουλγαρίας
Η ΣΙΔΜΑ, μέσω της κατά 100% θυγατρικής της στην Κύπρο, Sidma Worldwide Limited, εξαγόρασε το υπόλοιπο 50% του μετοχικού κεφαλαίου της SID-PAC Steel and Construction Products S.R.L στη Ρουμανία καθώς και το υπόλοιπο 25% του μετοχικού κεφαλαίου της SID-PAC Bulgaria στη Βουλγαρία, έναντι συνολικού τιμήματος ποσού 3 εκατομμυρίων ευρώ, και κατέχει πλέον το 100% των πιο πάνω εταιρειών στις δύο αυτές χώρες.

Η διοίκηση της ΣΙΔΜΑ αποτιμά ιδιαίτερα θετικά την ανωτέρω κίνηση για τους μετόχους της εταιρείας, δεδομένου ότι:

1. Οι προοπτικές στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία είναι ιδιαίτερα θετικές λαμβάνοντας υπόψη την αυξανόμενη κατανάλωση σε προϊόντα χάλυβα.

2. Οι εν λόγω αγορές είναι στρατηγικής σημασίας για την εταιρεία και προβλέπεται να συνεισφέρουν στο εγγύς μέλλον θετικά στην ΣΙΔΜΑ, με την ανερχόμενη παρουσία της εκεί.

Σύμφωνα με το άρθρο 287 παρ. 2 του κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών το ανωτέρω τίμημα εξαγοράς δεν υπερβαίνει το 30% των ιδίων κεφαλαίων της ΣΙΔΜΑ σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της 31.12.2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v