Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΙΔΜΑ: Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά την αφαίρεση των φόρων και των δικαιωμάτων μειοψηφίας της ΣΙΔΜΑ για το α' τρίμηνο του 2008 διαμορφώθηκαν σε 3 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 3% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

ΣΙΔΜΑ: Αύξηση 3% στα καθαρά κέρδη
Αύξηση κατά 7% σημείωσε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΣΙΔΜΑ, μαζί με τις πωλήσεις αντιπροσωπείας, ο οποίος ανήλθε στα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Αν στο ποσό αυτό προστεθούν και οι πωλήσεις της θυγατρικής στη Ρουμανία, η οποία ενοποιείται με καθαρά θέση, τότε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε στα 76 εκατομμύρια ευρώ, από 69 εκατομμύρια ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο σημειώνοντας αύξηση κατά 10%.

Σημειωτέων ότι μετά την εξαγορά του 100% των θυγατρικών στα Βαλκάνια (19/05/2008), η θυγατρική στη Ρουμανία θα ενοποιείται από το δεύτερο τρίμηνο με ολική ενοποίηση.

Το πρώτο τρίμηνο του 2008 χαρακτηρίστηκε από τη σταδιακή αύξηση των τιμών του χάλυβα, με αποτέλεσμα την ελαφρά βελτίωση των περιθωρίων μικτού κέρδους σε σχέση με το 2007.

Ειδικότερα, τα μικτά κέρδη του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 7,5 εκατομμύρια ευρώ, από 7 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2007, σημειώνοντας αύξηση κατά 6%.

Τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 3,3 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά την αφαίρεση των φόρων και των δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 3 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 3% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τέλος τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν μικρή μείωση από 5,7 εκατομμύρια ευρώ σε 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σε επίπεδο εταιρείας, τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 2,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα μετά την αφαίρεση των φόρων διαμορφώθηκαν σε 2,6 εκατομμύρια ευρώ, από 2,3 εκατομμύρια ευρώ την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο παρουσιάζοντας αύξηση 14%.

Τέλος, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 4,4 εκατομμύρια ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 2%.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρώτο τρίμηνο του 2007, που αποτελεί μέτρο σύγκρισης για τα προς δημοσίευση αποτελέσματα, ήταν το καλύτερο της χρονιάς που πέρασε. Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2008, σε επίπεδο εταιρείας και ομίλου, συγκρινόμενα με το προηγούμενο τρίμηνο (το τελευταίο του 2007) παρουσιάζουν σημαντική αύξηση.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση σε επίπεδο ομίλου κατά 200% από 1,8 εκατομμύρια ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του 2007 σε 5,5 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2008, ενώ σε επίπεδο εταιρείας κατά 417% από 0,8 εκατομμύρια σε 4,4 εκατομμύρια ευρώ τις αντίστοιχες περιόδους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v