Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aspis Bank: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Χ. Σορώτος

Διοικητικές ανακατατάξεις επέρχονται σύμφωνα με πληροφορίες στην Aspis Bank, καθώς τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας αναλαμβάνει ο κ. Χρήστος Σορώτος, διευθυντικό στέλεχος της Citibank.

Aspis Bank: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Χ. Σορώτος
Διοικητικές ανακατατάξεις επέρχονται σύμφωνα με πληροφορίες στην Aspis Bank, καθώς τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας αναλαμβάνει ο κ. Χρήστος Σορώτος, διευθυντικό στέλεχος της Citibank.

Πηγές της τραπεζικής αγοράς κάνουν λόγο για ολοκληρωμένη συμφωνία όσον αφορά την μετακίνηση του κ. Σορώτου στην Aspis Bank, ενώ ο μέχρι σήμερα διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Κωνσταντίνος Καρατζάς φέρεται να αναβαθμίζεται εντός του ομίλου Aspis, αναλαμβάνοντας άλλη επιτελική θέση (πιθανότατα τη θέση του προέδρου της Aspis Bank).

Την εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ASPIS BANK, Κ. Καρατζάς με επιστολή του προς το προσωπικό της τράπεζας.

"Ως νέος Διευθύνων Σύμβουλος έχει αποφασισθεί να προταθεί στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 13ης Ιουνίου 2008 ο κ. Χρ. Σορώτος, μέχρι πρότινος εκπρόσωπος της Citibank στην Ελλάδα, στέλεχος με μακρά παρουσία στην Bank of America, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Eurobank", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζάς.


*** Επιστολή  του Κ. Β. Καρατζά στο προσωπικό της Τράπεζας

«Αγαπητοί φίλοι,

Έχουν περάσει οκτώ περίπου χρόνια από τότε που η Διοίκηση του Ομίλου μου εμπιστεύτηκε τη Διοίκηση της Aspis Βank και των θυγατρικών της εταιριών. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα, εργαζόμενοι όλοι μας με ενθουσιασμό, φαντασία, αφοσίωση, συναδελφικότητα, πίστη και οραματισμό, κατορθώσαμε να δημιουργήσουμε μια διαφορετική απ΄ ό,τι παραλάβαμε Τράπεζα με χαρακτηριστικά σύγχρονου και αποτελεσματικού Πιστωτικού Ιδρύματος.

Η πρόοδος αυτή, αντανακλάται τόσο στα μεγέθη των οικονομικών μας καταστάσεων, όσο και στο πελατολόγιο, στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε, στην προώθηση πρωτοποριακών προγραμμάτων και λύσεων, στην αποκατάσταση σχέσεων εμπιστοσύνης με διεθνή Πιστωτικά Ιδρύματα, καθώς και στην εκτίμηση με την οποία μας περιβάλλουν ανταγωνιστές και μη.

Πρόθεσή μου δεν είναι να προβώ σε μια στεγνή απαρίθμηση των έργων και των επιτυχιών μας, αλλά να τιμήσω ειλικρινά, όλους όσους συνέβαλαν, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, στα επιτεύγματα και στην εξέλιξη αυτή.

Σήμερα η Aspis Bank και οι θυγατρικές της εταιρίες, είναι ένας αναγνωρίσιμος και ζηλευτός χρηματοπιστωτικός Όμιλος που έχει όλα τα εφόδια για να προχωρήσει παραπέρα με επιτυχία, ακόμα και μέσα στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στις διεθνείς αγορές.

Πρόσφατα αποφάσισα ν’ αφιερώσω περισσότερο προσωπικό χρόνο σε άλλες δραστηριότητες και έτσι έκρινα ότι θα έπρεπε να αναθέσω, με τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων και της ηγεσίας του Ομίλου, την καθημερινή Διοίκηση της Τράπεζας και τις εκτελεστικές μου αρμοδιότητες σε νέα πρόσωπα.

Ήδη κατά το τελευταίο εξάμηνο έγιναν ουσιαστικές οργανωτικές μεταβολές και ανατέθηκε η Διεύθυνση σημαντικών δράσεων της Τράπεζας σε νέα καταξιωμένα και γνωστά, στην τραπεζική αγορά, στελέχη, τα οποία συμπλήρωσαν την ήδη υπάρχουσα άριστη ομάδα. Ελπίζω και εύχομαι ότι η εξέλιξη αυτή θα αποβεί προς όφελος του Οργανισμού και του Ομίλου Ασπίς και τ’ αποτελέσματα τόσο της προσπάθειας που καταβλήθηκε κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όσο και αυτής που θα ακολουθήσει, θα επιβεβαιώσουν την ορθότητα των αποφάσεών μας και θα ενισχύσουν περαιτέρω την παρουσία της Aspis Bank, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ως νέος Διευθύνων Σύμβουλος έχει αποφασισθεί να προταθεί στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 13ης Ιουνίου 2008 ο κ. Χρ. Σορώτος, μέχρι πρότινος εκπρόσωπος της Citibank στην Ελλάδα, στέλεχος με μακρά παρουσία στην Bank of America, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Eurobank.

Ευχαριστώ όλους σας για τη συνεργασία και την υποστήριξή σας και σας διαβεβαιώνω ότι θα παρακολουθώ από κοντά και με ενδιαφέρον την πορεία της Τράπεζας.

Πάντα δικός σας,


Κωνσταντίνος Β. Καρατζάς»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο