Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προοδευτική: Συνέχιση εμφυλίου με ξεχωριστές Γ.Σ.

Στις 18 Ιουνίου αναμένεται η κορύφωση της εμφύλιας διαμάχης που το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται με αμείωτη ένταση μεταξύ των μεγαλομετόχων της κατασκευαστικής εταιρίας Προοδευτική.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Προοδευτική: Συνέχιση εμφυλίου με ξεχωριστές Γ.Σ.
Στις 18 Ιουνίου αναμένεται η κορύφωση της εμφύλιας διαμάχης που το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται με αμείωτη ένταση μεταξύ των μεγαλομετόχων της κατασκευαστικής εταιρίας Προοδευτική.

Με δύο διαδοχικές ανακοινώσεις, που εστάλησαν χθες το απόγευμα στο χρηματιστήριο, οι μέτοχοι της κατασκευαστικής εταιρίας καλούνται σε δύο ξεχωριστές έκτακτες γενικές συνελεύσεις, οι οποίες πρόκειται να γίνουν και οι δύο στις 18 Ιουνίου, στον ίδιο χώρο, με μικρή διαφορά ώρας, αλλά με εντελώς διαφορετική ατζέντα.

Ενδεικτικό των τεταμένων σχέσεων μεταξύ των αδελφών Κούτλα είναι ότι στα θέματα ημερήσιας διάταξης της γενικής συνέλευσης που αιτείται ο κ. Σπύρος Κούτλας, ο οποίος κατέχει το 9,5% της εταιρίας ζητούνται εξηγήσεις από τη διοίκηση της Προοδευτικής, την οποία ασκεί ο κ. Κωνσταντίνος Κούτλας, που ελέγχει περίπου διπλάσιο ποσοστό, για τα εξής θέματα:

-Παροχή εξηγήσεων και στοιχείων από το Δ.Σ. σχετικά με το γεγονός ότι το δ΄ τρίμηνο της χρήσης του 2007 παρουσιάζεται ιδιαίτερα ζημιογόνο σε σχέση με τα τρία προηγούμενα τρίμηνα, παρότι ο κύκλος εργασιών είναι συγκριτικά μιάμιση (1 1/2) φορά μεγαλύτερος.
-Παροχή εξηγήσεων και στοιχείων από το Δ.Σ. για την οικονομική κατάσταση και πορεία της εταιρίας και για τον τρόπο επιδιώξεως του σκοπού της.
-Παροχή εξηγήσεων και στοιχείων από το Δ.Σ. για την πορεία των οφειλών της εταιρίας προς το ΙΚΑ και το Δημόσιο.
-Παροχή εξηγήσεων και στοιχείων από το Δ.Σ. για την πορεία της επενδύσεως στη Ρουμανία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πιθανόν η διοίκηση της Προοδευτικής να κάνει βήματα προσέγγισης του κ. Σπύρου Κούτλα πιθανότατα με την εξαγορά των μετοχών που κατέχει, ώστε να σταματήσει η εμφύλια διαμάχη που μόνο καλό δεν κάνει στην εισηγμένη εταιρία. Από την πλευρά της διοίκησης, η ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ των μετόχων θεωρείται κρίσιμης σημασίας, ώστε να μπορέσει να εστιάσει στην αναζήτηση στρατηγικής συμμαχίας.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι εντός του επόμενου διαστήματος αναμένεται η ολοκλήρωση της πώλησης του ποσοστού 7,47% που κατέχει η Προοδευτική στην Alpha Bank, έναντι 21,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η συμφωνία έχει γίνει εδώ και αρκετούς μήνες, ωστόσο ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v