Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλουκίνας: Περαιτέρω επέκταση στη λιανική

Την περαιτέρω επέκταση στη λιανική με ένα ή δύο νέα επώνυμα λιανικά σήματα επιδιώκει η εταιρία Κλουκίνας – Λάππας, σύμφωνα με τις δηλώσεις διοίκησής της, στο περιθώριο της σημερινής τακτική Γ.Σ. των μετόχων της.

  • της Πέννυς Κούτρα
Κλουκίνας: Περαιτέρω επέκταση στη λιανική
Την περαιτέρω επέκταση στη λιανική με ένα ή δύο νέα επώνυμα λιανικά σήματα επιδιώκει η εταιρία Κλουκίνας – Λάππας, σύμφωνα με τις δηλώσεις διοίκησής της, στο περιθώριο της σημερινής τακτική Γ.Σ. των μετόχων της.

Τονίστηκε, ωστόσο, ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν καταληκτικές συμφωνίες, αλλά επαφές με εταιρίες, οι οποίες πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Ειδικότερα, να παρέχουν τη δυνατότητα λιανικής ανάπτυξης σε Ελλάδα και Βαλκάνια, να προσφέρουν ικανοποιητικό μικτό περιθώριο κέρδους και να εμφανίζουν χαμηλό κίνδυνο συσσώρευσης αποθεμάτων.

Σε ό,τι αφορά την αλυσίδα Colors and Beauty, η διοίκηση της εταιρίας διαπραγματεύεται τη λύση των προβλημάτων με τη μητρική και εκτιμά ότι τις οριστικές της αποφάσεις για τη λύση ή τη συνέχιση της συνεργασίας θα τις λάβει τον Ιούνιο του 2008.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση του 2008, η εταιρία εκτιμά ότι θα παρουσιάσει αύξηση κύκλου εργασιών κατά 45%, ενώ ειδικότερα ο κατασκευαστικός κλάδος της θα παρουσιάσει αύξηση κατά 50%.

Ήδη το ανεκτέλεστο υπόλοιπο της εταιρίας αγγίζει τα 38 εκατ. ευρώ.

Παραλλήλως, προχωρά στην ενίσχυση του δικτύου της στην Ελλάδα, με 6 νέα καταστήματα, δύο εκ των οποίων λειτουργούν ήδη και τα υπόλοιπα τέσσερα αναμένεται να λειτουργήσουν έως το τέλος του α’ εξαμήνου 2008.

Η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά ότι τα μεγέθη εξαμήνου θα τρέξουν με καλύτερους ρυθμούς από ότι στο α’ τρίμηνο.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της Γ.Σ., εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,25 ευρώ ανά μετοχή.

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι μέτοχοι της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 30ης Μαίου 2008. Από την Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008, οι μετοχές θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2007.

Η πληρωμή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί μέσω της Εθνική Τράπεζα, από την Τρίτη 10 Ιουνίου 2008 έως και την Τρίτη 9 Ιουνίου 2009.

Επίσης, εγκρίθηκε η απόσχιση του κατασκευαστικού κλάδου και η εισφορά του στην 100% ελεγχόμενη από την εισηγμένη, εταιρία Κλουκίνας – Λάππας Τεχνική ΑΕ.

Η ημερομηνία μετασχηματισμού του ισολογισμού είναι στις 31/03/2008, η λογιστική αξία του κλάδου έχει αποτιμηθεί στα 4.454.000 ευρώ.

Στον κλάδο εισφέρονται επίσης, τα ακίνητα που διαθέτει η εταιρία στην οδό Παστέρ στο Χαλάνδρι και στα Οινόφυτα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v