Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Στο 9% το επιτόκιο της έκδοσης στις ΗΠΑ

Στο 9% ορίστηκε το επιτόκιο της έκδοσης των ομολογιακού δανείου που σύναψε η Εθνική Τράπεζα μέσω της αμερικανικής αγοράς προνομιούχων μετοχών. Η πρώτη φάση της έκδοσης ήταν συνολικού ύψους 625 εκατ δολαρίων.

ΕΤΕ: Στο 9% το επιτόκιο της έκδοσης στις ΗΠΑ
Στο 9% ορίστηκε τελικώς το επιτόκιο της έκδοσης των ομολογιακού δανείου που σύναψε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας (ΕΤΕ), μέσω της αμερικανικής αγοράς προνομιούχων μετοχών.

Η πρώτη φάση της έκδοσης ήταν συνολικού ύψους 625 εκατ δολαρίων.

Η ΕΤΕ, μετά την παρέλευση πενταετίας έχει το δικαίωμα επαναγοράς των προνομιούχων μετοχών, στην τιμή εισαγωγής τους, των 25 δολαρίων ανά μετοχή.


Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας έχει ως εξής:

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ) ανακοινώνει τη διάθεση 25.000.000 Προνομιούχων Εξαγοράσιμων Μετοχών άνευ Δικαιώματος Ψήφου και άνευ Σωρευτικού Μερίσματος ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ, οι οποίες θα διατεθούν υπό τη μορφή American Depositary Receipts (ADRs) στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στην τιμή διάθεσης 25,00 δολαρίων ΗΠΑ ανά Προνομιούχο Μετοχή (ή ισότιμο 16,11 ευρώ).

Τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια, υπό την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης των διαδικασιών της συναλλαγής την 6η Ιουνίου 2008, θα ανέλθουν σε 625 εκατ. δολάρια ή 402,7 εκατ. ευρώ.

Το ετήσιο μέρισμα προσδιορίστηκε σε 2,25 δολάρια ΗΠΑ ανά Προνομιούχο Μετοχή, ποσό που αντιστοιχεί σε απόδοση Libor + 391 μονάδων βάσης.

Τα ADRs θα αντιπροσωπεύουν American Depositary Shares (ADSs) εκάστη των οποίων αντιστοιχεί σε μία προνομιούχο μετοχή, για τις οποίες θα υποβληθεί αίτηση εισαγωγής προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η Merrill Lynch & Co. ενήργησε ως σύμβουλος έκδοσης. Ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι Merrill Lynch & Co, Citigroup Global Markets Inc., Morgan Stanley & Co. και UBS Securities LLC. Στη διάθεση συνέβαλαν οι Credit Suisse Securities (USA) LLC, HSBC Bank (USA) Inc. και NBGI.

Σύμφωνα με τους όρους της έκδοσης δεν θα πραγματοποιηθεί δημόσια προσφορά των Προνομιούχων Μετοχών στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος του Ενιαίου Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ).

Αντίστοιχα, η παρούσα ανακοίνωση δεν συνιστά πρόταση πώλησης ούτε σύσταση προς υποβολή πρότασης για αγορά ούτε θα πραγματοποιηθεί προσφορά των Προνομιούχων Μετοχών στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος του ΕΟΧ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v