Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διοικητική κρίση στο Mega (update2)

Κρίση φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει στους κόλπους του Mega Channel, καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τον Νίκο Χατζηνικολάου να έχει ήδη υποβάλλει την παραίτησή του από το κανάλι. Εν τω μεταξύ, στο 20% αύξησε το ποσοστό συμμετοχής της στην Τηλέτυπος η εταιρία Πήγασος, σύμφωνα με σημερινή επιστολή της προς το Χ.Α.

Διοικητική κρίση στο Mega (update2)
Διοικητική κρίση, στην οποία κύκλοι της αγοράς αποδίδουν ευρύτερες πολιτικές προεκτάσεις, φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει στους κόλπους του τηλεοπτικού καναλιού Mega Channel.

Πληροφορίες, που επιβεβαιώνονται από τις αντιδράσεις που ακολούθησαν, θέλουν τον γενικό διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του Mega Channel, δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου να έχει ήδη υποβάλλει την παραίτησή του από το κανάλι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σήμερα υπήρξε συνάντηση του κ. Χατζηνικολάου με ηγετικά πρόσωπα του Mega από την οποία κι απεχώρησε υποβάλλοντας την παραίτηση του.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν οτι θα υπάρξει νέα συνάντηση αύριο κι οτι η παραίτηση του κ. Χαζηνικολάου δεν έγινε δεκτή από τους συμμετέχοντες στο κανάλι εκδότες.

Σε δήλωση που εξέδωσε ο κ. Χρήστος Λαμπράκης, αναφέρεται ότι ο κ. Χατζηνικολάου παραμένει διευθυντής του Mega Channel, όμως επισημαίνεται εμμέσως πλην σαφώς η ύπαρξη διευθυντηρίου.

Χαρακτηριστικά, η δήλωση του κ. Χρ. Λαμπράκη αναφέρει: ”με συνεργασία των κ.κ. Χατζηνικολάου (που παραμένει γενικός διευθυντής ειδήσεων) Παπαχελά, Πρετεντέρη, Παναγιωτοπούλου, Λιαρέλλη και Δελατόλα, θα συζητούνται και θα προετοιμάζονται από κοινού, επί καθημερινής βάσης (και όχι όπως εσφαλμένα εγράφη ”όποτε κριθεί σκόπιμη” η συζήτηση αυτή) τα θέματα στρατηγικής και αξιολόγησης των ειδήσεων, ώστε η κάλυψη να είναι όσο το δυνατόν πληρέστερη εν όψει μάλιστα της προεκλογικής περιόδου”.

Αργότερα το βράδυ, εξεδόθη ανακοίνωση και από τον κ. Χρήστο Τεγόπουλο, πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Mega στην οποία αναφέρεται ότι ”καμία απόφαση του ΔΣ δεν έχει ληφθεί για το θέμα της αναδιοργάνωσης” ενώ επισημαίνεται ότι ”το ΔΣ έχει πρόσφατα εκφράσει την εμπιστοσύνη του στον Γενικό Διευθυντή Ειδήσεων κ. Νίκο Χατζηνικολάου”.

Εκ των ανωτέρω συνάγεται ( και επιβεβαιώνεται από σχετικές πληροφορίες) οτι υπάρχουν δύο διαφορετικές ”τάσεις” μεταξύ των μεγαλομετόχων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, με τους Λαμπράκη και Μπόμπολα στη μία πλευρά και τους Τεγόπουλο- Βαρδινογιάννη στην άλλη.

Σημειώνεται ότι σε αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας Τηλέτυπος προχώρησε η εταιρία Πήγασος, σύμφωνα με επιστολή της προς τις χρηματιστηριακές αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό της διαμορφώνεται πλέον στο 20% (6.246.623 μετοχές) έναντι ποσοστού 18,83% (5.882.623 μετοχές ) που κατείχε μέχρι την 8/07/03.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v