Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διπλό χτύπημα στην Κρήτη από την AXON

Η ΑΧΟΝ προχώρησε στην εξαγορά του 50% του κεφαλαίου Α.Κ.Ε.Σ., από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και θα το μετονομάσει  σε σε ΑΧΟΝ - T.A.N.E.O. FUND. Επίσης απέκτησε το 80% της Παγκρήτιας Συμμετοχών ΑΕΔΑΚΕΣ.

Διπλό χτύπημα στην Κρήτη από την AXON
Η ΑΧΟΝ προχώρησε στην εξαγορά του 50% του κεφαλαίου Α.Κ.Ε.Σ., από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και θα το μετονομάσει σε σε ΑΧΟΝ - T.A.N.E.O. FUND. Επίσης απέκτησε το 80% της Παγκρήτιας Συμμετοχών ΑΕΔΑΚΕΣ.

Αναλυτικότερα, η  ΑΧΟΝ Συμμετοχών ανακοινώνει ότι την 13η Ιουνίου 2008 προχώρησε στην εξαγορά του 50% των μεριδίων του κεφαλαίου επιχειρηματικών συμμετοχών (Α.Κ.Ε.Σ.), από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα Συν.Π.Ε. έναντι 299 χιλ. ευρώ περίπου.

Το υπόλοιπο 50% των μεριδίων του Α.Κ.Ε.Σ. ανήκει στο Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας Α.Ε. (Τ.Α.Ν.Ε.Ο.).

Το αρχικό ύψος του ενεργητικού του Α.Κ.Ε.Σ. έχει οριστεί σε 6 εκατ. ευρώ, ενώ οι μεριδιούχοι του έχουν συμφωνήσει την αύξηση αυτού στα 40 εκατ. ευρώ. Η διάρκεια του Α.Κ.Ε.Σ. προβλέπεται μέχρι το 2015 ενώ η επενδυτική του περίοδος μέχρι το 2012. To Α.Κ.Ε.Σ. θα επενδύει σε μικρομεσαίες Ελληνικές επιχειρήσεις συμμετέχοντας, ενδεικτικά, σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και έκδοση ομολογιακών δανείων.

Μέλη της Επενδυτικής Επιτροπής του Α.Κ.Ε.Σ. θα αποτελούν οι κ.κ. Θωμάς Λιακουνάκος, Νίκος Χαριτάκης , Χρήστος Αλεξάκης, Αντιγόνη Λυμπεροπούλου και Τάκης Δουμάνογλου.

Το Α.Κ.Ε.Σ. θα μετονομαστεί σε ΑΧΟΝ - T.A.N.E.O. FUND.

Επίσης η Εταιρεία στο πλαίσιο της ανωτέρω απόφασης περί αγοράς των μεριδίων του Α.Κ.Ε.Σ., απέκτησε και τον έλεγχο της διαχειρίστριας, ήτοι της Παγκρήτιας Συμμετοχών Α.Ε.Δ.Α.Κ.Ε.Σ. με την αγορά ποσοστού 80 % των μετοχών της εταιρίας έναντι τιμήματος 104 χιλ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v