Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΡΔ: Ένταση & αντεγκλήσεις μεταξύ Αφών Κούτλα

Σε κλίμα έντασης και αντεγκλήσεων μεταξύ των αδελφών Κων/νου και Σπύρου Κούτλα ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι δύο έκτακτες γενικές συνελεύσεις της εταιρίας Προοδευτική.

  • της Μάρως Τσαντήλα
ΠΡΔ: Ένταση & αντεγκλήσεις μεταξύ Αφών Κούτλα
Σε κλίμα έντασης και αντεγκλήσεων μεταξύ των αδελφών Κων/νου και Σπύρου Κούτλα ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο οι δύο έκτακτες Γ.Σ. της εταιρίας Προοδευτική.

Την πρώτη Γ.Σ. συγκάλεσε η διοίκηση της εταιρίας, προκειμένου να προχωρήσει στην εκλογή νέου Δ.Σ. αλλά και για την ενημέρωση των μετόχων για δικαστικές και εξωδικαστικές πράξεις από μέλος του Δ.Σ.

Να διευκρινίσουμε ότι η δεύτερη έκτακτη Γ.Σ. συγκλήθηκε κατόπιν αιτήματος του μετόχου και μέλους του Δ.Σ. κ. Σπ. Κούτλα με αίτημα, μεταξύ άλλων, την παροχή εξηγήσεων από το Δ.Σ. αναφορικά με τις ιδιαίτερα μεγάλες ζημίες που παρουσίασε η εταιρία στο δ΄ τρίμηνο της χρήσης 2007, έναντι των προηγούμενων τριμήνων του ίδιου έτους.

Ο πρόεδρος της εταιρίας κ. Κων/νος Κούτλας απευθυνόμενος στη Γ.Σ. κατηγόρησε τον μεγαλομέτοχο (12%) κ. Σπ. Κούτλα ότι με τη στάση του δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην Προοδευτική, καθώς έβαλε εμπόδια στην ΑΜΚ και το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό για την εταιρία, όπως ανέφερε.

Ο κ. Κων/νος Κούτλας προανήγγειλε την προσφυγή στη Δικαιοσύνη εναντίον του κ. Σπ. Κούτλα προκειμένου, όπως τόνισε, να ζητηθεί αποζημίωση για τη ζημία που υπέστησαν η εταιρία και οι μέτοχοί της.

Οι κινήσεις του κ. Σπ. Κούτλα είχαν συνέπειες στην ομαλή λειτουργία της Προοδευτικής, με αποτέλεσμα η εταιρία να μπει στη «μαύρη λίστα» του Τειρεσία, οι προμηθευτές να μη δίνουν πίστωση και οι τράπεζες να είναι κλειστές, είπε ο κ. Κ. Κούτλας, ο οποίος απέδωσε στην κατάσταση αυτή και την κατάρρευση της μετοχής.

Από την πλευρά του ο κ. Σπ. Κούτλας είπε ότι δεν εκβιάζεται, γιατί όπως σημείωσε «εγώ είμαι ο ιδρυτής της εταιρίας», ενώ κατηγόρησε τον κ. Κ. Κούτλα ότι την περίοδο 2000 - 2002 προχώρησε σε πωλήσεις 6 εκατ. μετοχών της Προοδευτικής.

Επιπλέον, επισήμανε ότι απηύθυνε προς τη διοίκηση της εταιρίας 7 εξώδικα, στα οποία όπως τόνισε δεν έχει λάβει έως σήμερα καμία απάντηση.

Η επίλυση των διαφορών των αδελφών Κούτλα παραπέμπεται στην τακτική Γ.Σ. των μετόχων της Προοδευτικής, η οποία είναι προγραμματισμένη σε περίπου δύο εβδομάδες.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι στο περιθώριο της Γ.Σ. ο πρόεδρος της εταιρίας κ. Κ. Κούτλας τόνισε πως εντός των ημερών ολοκληρώνεται η πώληση στην Alpha Bank του ποσοστού της Προοδευτικής στη Γέφυρα.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής σε εκκρεμότητα θα παραμείνουν δάνεια 3 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρία έχει επιπλέον υποχρεώσεις 4 - 5 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Κ. Κούτλας επανέλαβε ότι αν είχε πραγματοποιηθεί η ΑΜΚ η εταιρία δεν θα πωλούσε τη συμμετοχή της στη Γέφυρα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο έλευσης επενδυτών στην Προοδευτική.

Τέλος, η Γ.Σ. ενέκρινε με ποσοστό 25,24% το νέο Δ.Σ. το οποίο είναι 5μελές αντί 9μελές και από το οποίο πλέον έχει τεθεί εκτός ο κ. Σπ. Κούτλας. Να σημειωθεί ότι το 10,72% των μετόχων της εταιρίας ήταν αρνητικό.

Ειδικότερα, πρόκειται για τους:

* Κων/νος Κούτλας, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
* Ιωάννης Γεωρ. Γεωργαντζής, Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
* Βασίλειος Καριωτάκης, Σύμβουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
* Μιχαήλ Βασ. Πλουμπίδης, Σύμβουλος, Ανεξ/το Μη Εκτελεστικό Μέλος
* Αγγελος Αλεξίου, Σύμβουλος, Ανεξ/το Μη Εκτελεστικό Μέλος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v