Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρυμμένη η αξία των ακινήτων της Κέκροψ

Μέσα στο καλοκαίρι θα αρχίσουν να λειτουργούν τα τρία πρώτα καταστήματα της παλαιάς αγοράς του Ψυχικού, ιδιοκτησίας της εταιρίας Κέκροψ, τα οποία έχουν ήδη μισθωθεί.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Κρυμμένη η αξία των ακινήτων της Κέκροψ
Μέσα στο καλοκαίρι θα αρχίσουν να λειτουργούν τα τρία πρώτα καταστήματα της παλαιάς αγοράς του Ψυχικού, ιδιοκτησίας της εταιρίας Κέκροψ, τα οποία έχουν ήδη μισθωθεί.

Η εταιρία, όπως αναφέρθηκε στη Γ.Σ. που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, υπολογίζει ότι εντός της παρούσας χρήσης θα λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη η παλαιά αγορά Ψυχικού, η εκμετάλλευση της οποίας θα αποφέρει ικανοποιητικά μισθώματα στην Κέκροψ.

Να σημειωθεί ότι αυτό το διάστημα η Κέκροψ από κοινού με την εταιρία ΓΕΚ προχωρά στην ανάπτυξη τριών ακινήτων σε οικόπεδο στην περιοχή του Ψυχικού, εκ των οποίων το ένα έχει ήδη πωληθεί και σε εκτέλεση βρίσκονται συζητήσεις για την πώληση των υπολοίπων.

Το ένα έχει πωληθεί στην τιμή των 750.000 ευρώ.

Επίσης, πριν από περίπου δύο μήνες η εταιρία ολοκλήρωσε την πώληση της οικοδομής της οδού Καλπακίου, έναντι συνολικού τιμήματος 1.548.000 ευρώ.

Η Κέκροψ για τη χρήση του 2007 παρουσίασε κερδοφορία 4,5 εκατ. ευρώ μετά από φόρους, ωστόσο δεν θα προχωρήσει στη διανομή μερίσματος, καθώς η κερδοφορία οφείλεται στην αποτίμηση, στην εύλογη αξία ακινήτων της εταιρίας και όχι σε πραγματοποιηθέντα από πωλήσεις κέρδη.

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρίας, σε εξέλιξη βρίσκεται πλειάδα δικαστικών υποθέσεων που αφορούν στα ακίνητα της εταιρίας, τα οποία στο σύνολό τους τελούν είτε υπό απαλλοτρίωση είτε υπό διεκδίκηση, με αποτέλεσμα να αποτιμώνται στην τιμή κτήσεώς τους το 1923, η οποία όμως δεν εκφράζει την πραγματική τους αξία.

Να σημειωθεί ότι η αντικειμενική αξία του συνόλου των ακινήτων αυτών στις 31/12/2007 ανερχόταν στα 61.591.000 ευρώ.

Μεταξύ αυτών και έκταση 250 στρεμμάτων εκτός σχεδίου, που αφορούν στο λατομείο Ψυχικού, το οποίο διεκδικείται από το ελληνικό δημόσιο, ωστόσο η πρωτόδικη απόφαση έχει δικαιώσει την Κέκροψ και η υπόθεση βρίσκεται στο εφετείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v