Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yalco: Κοντά στην εξαγορά της ΙΩΝΙΑ

Πολύ κοντά στην οριστική υπογραφή της εξαγοράς της εταιρίας ΙΩΝΙΑ βρίσκεται ο όμιλος Yalco, που εκτιμά ότι οι τυπικές διαδικασίες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον όμιλο Τιτάν θα ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο.

  • της Πέννυς Κούτρα
Yalco: Κοντά στην εξαγορά της ΙΩΝΙΑ
Πολύ κοντά στην οριστική υπογραφή της εξαγοράς της εταιρίας ΙΩΝΙΑ βρίσκεται ο όμιλος Yalco, ο οποίος εκτιμά ότι οι τυπικές διαδικασίες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον όμιλο Τιτάν (στον οποία ανήκει η ΙΩΝΙΑ) θα ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο.

Πέραν της συγκεκριμένης επιδίωξης, ο όμιλος Yalco, οποίος παρουσιάστηκε σήμερα στην ΕΘΕ, συνεχίζει την ανάπτυξή του, που προβλέπει την αύξηση μεριδίου στην εγχώρια αγορά, περαιτέρω επέκταση στη λιανική αλλά και την ενίσχυση της παρουσίας του στο εξωτερικό, στη Ρουμανία, στην Ουγγαρία και σε νέες αγορές.

Ειδικότερα για το εξωτερικό, ο όμιλος εκτιμά ότι το 2008 οι πωλήσεις εκεί θα αγγίξουν το 15% του συνολικού τζίρου από 11,2% που ήταν το 2007, ενώ μακροπρόθεσμος στόχος είναι εντός τριετίας οι πωλήσεις εσωτερικού να αφορούν στο 25% των πωλήσεων του ομίλου.

Η διοίκηση της εταιρίας ανακοίνωσε επίσης ότι ανέλαβε πρόσφατα την αντιπροσωπεία της ιταλικής εταιρίας Saeco (premium καφετιέρες εσπρέσο).

Από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα εκτιμά ότι θα προσθέσει τζίρο 1 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την εταιρία Excell με τα κλιματιστικά, η πορεία της στο πεντάμηνο βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με το 2007, εκτιμάται ωστόσο πως υπάρχουν σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης.

Η Omnishop στο πεντάμηνο του 2008 τρέχει με ρυθμούς αύξησης πωλήσεων κατά 20%, ενώ η Habitat, η οποία επίσης αναπτύσσει τις πωλήσεις της με ένα κατάστημα στο Notos Galleries, αναμένεται το φθινόπωρο του 2008 να προσθέσει ακόμη δύο σημεία πώλησης, ένα αυτόνομα κατάστημα στη Γλυφάδα και ένα επιπλέον στο Golden Hall στο Μαρούσι.

Σε ενοποιημένη βάση, στο πεντάμηνο του 2008, ο όμιλος παρουσιάζει αύξηση πωλήσεων κατά 13%, ρυθμό που εκτιμούν ότι θα διατηρήσει για το σύνολο της χρήσης.

Σε ό,τι αφορά την κερδοφορία, η διοίκηση του ομίλου εκτιμά ότι αυτή θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με εκείνα του 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v